ГаданияСтатии

Сериозна опасност за психиката ни са гадателите

Феноменът  "да повикаш бедата"

Не пропускайте нашите публикации като се

Хората винаги са искали да надникнат в бъдещето и да узнаят съдбата си. А средствата за масова информация също подклаждат този интерес. Но трябва ли да им вярваме безусловно и какво да предприеме човек, ако изведнъж узнае нещо тревожно за себе си?

Сериозна опасност за човешката психика са гадаещите циганки. Техните мрачни предсказания преследват една цел – да измъкнат от жертвата пари. Затова те мигом откриват у „клиента“ уроки, бездетност, тежко заболяване и в същото време се оказва, че притежават средство с което да помогнат.

гадаещите циганки
гадаещите циганки

Някои магове, екстрасенси и биоенерготерапевти работят по същата методика. Често се съюзяват по двойки: единият „открива“ уроките и изпраща „пациента“ при своя колега, който да ги „изчисти“. 

Потенциална жертва на зловещото предсказание са т. нар. тревожно-мнителни хора. Преобладават жените. Обяснението е, че тревогата за близките е заложена у представителките на слабия пол на генетично ниво. Огромно значение играе религиозността, по-точно липсата ѝ. Твърдите във вярата си християни, юдеи и мюсюлмани, запознати с богословието, практически не са застрашени.

Най-често заплахите в предсказанията, които водят до необходимостта да се обърне човек за помощ към психолог, са атака срещу здравето и живота на членове на семейството и на самата жертва на предсказанията. Действени са страховете за крах в материалното благополучие и неудачи в сексуланата сфера.

Мнителността, която се появява заради лошото предсказание, заплашва да се превърне в параноя, депресия, невроза и т. н. Ако тягостните преживявания продължат няколко дни, трябва да се обърнете към лекар. Съществува феномен, наречен „да повикаш бедата“. В него няма нищо свръхестествено. Ако човек очаква да му се случи нещо лошо, той подсъзнателно върви към него.

Консултация с психолог
Консултация с психолог

Най-добре е в този случай да се намеси медицински психолог. Още по-добре е, ако това е психотерапевт, запознат с психиатрията, тъй като е необходимо веднага да разпознае възможна психопатология – депресия например. Много хора се намират в нормално, но погранично състояние  – т. нар. акцентуация.

Лечението започва с фитопрепарати от типа на настойката от валериана. При леки разстройства е достатъчно да се урегулира дневният режим, плюс малко физически упражнения. Много ефективни са хипнозата, невролингвистичното програмиране и аутогенната тренировка. Съвременните антидепресанти и невролептици позволяват да се разреши дори тежка ситуация доста бързо без странични ефекти.

Според статистиката 10% от всички книги, издавани в Германия, са дело на езотерични общества на окултизма. Почти половината от всички млади немкини вярват в астрологията. В САЩ има около 100 000 регистрирани вещици. Смята се, че най-малко 10 млн. американци се увличат от магия или спиритизъм. Във Франция работят повече от 10 000 официални предсказателки и са регистрирани 2000 окултни организации, а броят им непрекъснато расте. В Италия, само между Милано и Рим, работят около 10 000 гадателки. Много членове на италианския парламент, преди да отидат на поредното заседание, тайно посещават гадателка, смятайки това за най-добрия начин при вземане на правилно решение. Много от политическите дейци в различни страни по света разполагат с лични астролози.

Вижте още и ⤵️
Езикът на монетите – гадаене с монети
Гадания за любов по буквите на името
Гадаене със златни украшения
Разрушителната любовна магия
Психолечението дава резултат
Магически квадрат за енергийна защита

Тагове

Свързани статии

Close