Статии

Магия за ежедневна употреба

Съществува ли магия?

Не пропускайте нашите публикации като се

Думата магия мнозина свързват с вещица, забъркваща адските си смеси в колба в дън гори тилилейски. Но въпреки това и днес магията продължава да е жива. При това съвременните магове на пръв поглед по нищо не се отличават от нас.

Реалност или измислица

Съществува ли магия в действителност? Този въпрос интересува както обикновените хора, така и учените изследващи този феномен.

Магията е способността да се въздейства върху бъдещи събития и на реалността чрез силата на собствената воля, концентрирайки се върху желания резултат. Съществуват няколко разновидности на магията, в това число черна, бяла, ритуална.

Магия за ежедневна употреба
Магия за ежедневна употреба

През 1944 г към Филипините приближава американският флот, на който основно се залага във войната в Япония. При това японското командване не може да противопостави нищо на такава сила. И тогава правителството на Страната на изгряващото слънце се обръща към народа с молба да се съберат на всеобща молитва към богинята Аматерасу, която е на висока почит. Решението е взето от специален секретен отдел, изучаващ дребните мистични знания и възможността за тяхното използване по време на война.

Специалистите стигат до извода, че едновременната молитва на няколко десетки милиони души ще помогне да се справят със заплахата. Американските моряци приемат новината с насмешка, но след известно време вече не им е до смях. С приближаването на японските брегове флотът попада в епицентъра на мощен ураган, който поврежда десетки кораби. Жертвите са стотици. В резултат десантът така и не се осъществява.

Според скептиците това е обикновено съвпадение. Но японските летописи съхраняват сведения и за друг подобен скучай. През XIII в по същият начин японският народ се защитава от армията на Кубилай хан, заплашваща Страната на изгряващото слънце.

Този удивителен случай показва, че е напълно възможно да се влияе на събитията с помощта на волеви усилия. Но на практика само желанието на човека не е достатъчно за постигане на нужните резултати – необходимо е и наличието на известна “сила” или способности.

Хора, надарени с особени магически способности, не се срещат често. Днес можете да видите множество предложения от различни магове и знахари, който обещават да разрешат всякакви проблеми: да привлекат щастие, пари, да избавят от уроки и болести. Но всъщност такива хора обикновено са шарлатани, затова мнозина смятат, че магията не съществува.

На практика, хора с магически способности действително има. Но те никога няма да пуснат подобни обяви.

Магическата сила на погледа

Отделна категория са хората, който умеят да оказват въздействие със силата  единствено на погледа си. Смята се , че те имат “лоши очи”, тъй като най-често въздействието, който оказват е негативно.

В края на XIX в Месина живее човек, който с поглед може да убие друг човек. Гражданите се страхуват от него и се стараят да не му се изпречват на пътя без нужда. Според хрониките този човек, в крайна сметка, погубва себе си, докато дълго гледа отражението си в един магазин. Той умира от апоплектичен удар, който го покосява буквално няколко минути след това.

Случаите на въздействие с поглед не са изолирани. Още древните мислители смятат, че очите на човека могат да излъчват особена енергия, невидима за окото. При това на православните светци се приписва особен “лъчист” поглед, с който те могат да излекуват всякакъв недъг.

В мистичното учение агни-йога се смята, че у всяко същество има капка от първоначалния огън, която може да насочи човека, както по пътя на духовните постижения, така да го превърне в негодник. Именно отблясъкът на този огън може да се види у човек, притежаващ “лоши очи” или, обратното, “лъчист” поглед.

През XX век се правят опити теорията на древните философи да бъде обяснена от учените. Те предполагат, че очите на човека, не само фиксират частиците – фотони, благодарение на който хората виждат света. Очите могат също и да излъчват определени частици.

За доказателство са проведени експерименти, в който участниците трябва да преместят с поглед тънка спирала от метал, влизаща в състава на специална конструкция. Опитите дават удивителни резултати – конструкцията действително е задвижвана и следва посоката на погледа.

Днес се смята, че магията на човешкия поглед се дължи на зеницата. Именно през нея се осъществява излъчването на особена енергия, която оказва позитивно или негативно влияние. В резултат на множество наблюдения е установено , че в момента на въздействие зеницата за кратко се разширява до максимален размер. Именно в този миг според специалистите се излъчва загадъчната енергия. И това обяснява такива явления като уроките, когато човек, без да иска, може да навреди с погледа си.

Може да се твърди, че магията действително съществува, независимо, че представителите на официалната наука отричат тази възможност. Това може да бъде въздействие чрез енергии, засега непознати на хората. Ако се научим да ги фиксираме и да ги генерираме, може би в бъдеще такива понятия като магия ще станат нещо напълно обичайно. А засега този феномен си остава все още тайна, достъпна за малцина….

Вижте още и ⤵️
Любовната магия – игра с огъня
Проклятия и видове негативна енергия

Тагове

Свързани статии

Close