Статии

Магически квадрат за енергийна защита

Как да увеличим енергийната си защита

Не пропускайте нашите публикации като се

Квадратът – четириъгълник с четири равни страни – от векове се е смятал за тайнствена, магическа сила. Неговите страни означават четирите стихии – земя, въздух, вода и огън, които според вярванията на древните изграждат Вселената.

Квадратът е в основата при строителство на сгради и това не е случайно. Зидарството и архитектурата са били свързани с тайните науки. Ако кръгът в магията е ограждал тъмните страни, то с помощта на квадрата можело да се привличат духове. Познавачите на кабелистиката чертаели магическата фигура, а след това четяли над нея заклинания, за да извикат демоните.

Как да увеличим енергийната си защита
Как да увеличим енергийната си защита

Но освен това квадратът е удивително хармонична фигура. Правилните му страни раждат в изображението заряд от положителна енергия.

Психолозите отдавна са установили чудните свойства на този правилен четириъгълник и ги използват по време на работа с пациентите. При тестове, когато на изпитваните предлагали да изберат геометрична фигура, най-често се спирали именно на квадрата. Те обяснявали избора си с това, че съзерцанието на квадрата успокоява, води до уравновесено състояние. А фигурите с неправилни страни и остри ъгли предизвикват подсъзнателно безпокойство. Кръгът и овалът, макар и да създават чувство на защитеност, не дават на окото за какво да се захване, което води до дискомфорт.

Тези особености на квадрата позволили на психолози от Канада да изработят принципно нов метод за снемане на напрежението при хора, които им е трудно да се отпускат след нервни натоварвания, наречен “магически квадрат”.

Вземете лист хартия с изображение на квадрат, седнете удобно, като поставите рисунката пред себе си, и без да откъсвате поглед, гледайте в него в продължение на 1 – 2 минути. Пред очите ви ще започнат да се появяват различни образи като на екрана на телевизор.

След това затворете очи, поставете дясната длан на рисунката и се отпуснете, като запазите мисления си поглед върху квадрата. Това ще ви помогне да превключите на по-спокойни мисли и да усилите енергийната си защита.

Вижте още и ⤵️
Златни съвета за да подобрите енергията в къщи
Проклятия и видове негативна енергия
Как разпиляваме безценната си жизнена енергия
Как да се предпазим от хора с лоша енергия
Предпазване от негативна енергия

Тагове

Свързани статии

Close