Гледане на ръка

Цвета на дланите – Гледане на ръка

Какво символизира цвета на дланите?

Не пропускайте нашите публикации като се

Цвета на дланта ви е от голямо значение.

Цвета на дланите
Цвета на дланите

Наблюдавайки цвета на вашата ръка може да предвиди съдбата ви, да покаже физическото ви здраве и да ви помогне ако части от тялото ви имат проблеми.

Червен цвят на дланите

Хората с червени длани обикновено са гостоприемни. Ако дланта ви е румена, сметла и с еднакъв цвят, показва че сте сериозни и отговорни и често подхождате практически към нещата. Не че не вярвате на другите, а просто искате да направите нещата по-добре. Затова сте винаги уморени, но постигате успеха си стига да работите здраво.

Червените длани подсказвате темперамент. Ако дланта ви е прекалено червена, това означава, че сте доста раздразнителни и може да получите удар. Нормалната длан е светло червена, и ако я притиснете този цвят скоро ще се възстанови, но ако се възстановява прекалено бързо, трябва да се пазите от анемия.

Ако червения цвят потъмнее, показва, че сърцето ви е слабо. Ако дланта ви изведнъж стане червено-кафява, това може да е признак на мозъчен кръвоизлив. Ако дланта в лилава, червена или тъмно червена, това може да е знак за сериозно заболяване на сърцето, астма или исхемична болест на сърцето.

Топла длан с вечно червени точки, може да е признак на хипертония, бъбречна недостатъчност или диабет. Ако сте преуморени, консумирате алкохол или стоите до късно, дланите ви може да се зачервят и по принцип това не е повод за тревога защото цвета им ще се възстанови след като си върнете нормалния начин на живот. Това се случва защото преумората води до лошо кръвоснабдяване и ниския брой на тромбоцитите правят дланта червена.

Розова длан

Ще сте късметлии през целия си живот и ще постигате успехи с половин усилие. Хората в добра физическа и психическа форма винаги имат розови длани

Бяла длан

Бледата длан е признак за анемия и е най-добре да се консултирате с доктор. В същото време, може да е признак и на заболявания на кръвта, които са доста опасни, може да е ранен признак на левкимия. Ако пръстите са целите в бяло, това може да е признак на хипотония.

Ако центъра на дланта е в бяло, може да е индикация, че сте имали сериозни стомашни проблеми скоро. Като допълнение – хората страдащи от обилно кървене, постоперативна умора и следродилна умора може също да имате бели длани.

Сини длани

В гледането на ръка, сините длани са признак на страх. Хората със сини длани имат доста специален характер: интровертни и плахи, като по този начин не смеят да направят нищо самостоятелно. Много зависими и винаги имат нужда околните да се грижат за тях. Основно подобни длани се срещат при жените.

Сините длани са също признак на лошо кръвообращение, ако усещате напрежение в гърдите и недостиг на въздух, трябва да се пазите от заболяване на сърцето, стомашно-чревни проблеми или проблем с отделителната система. Трябва да обърнете повече внимание на здравето си.

Жълтеникави длани

Показват, че човека работи със ръцете си и за такива хора е трудно да живеят сред средната и висшата класа и в никакъв случай не трябва да играят хазарт.

Жълтата длан може да е признак на заболяване на жлъчката или панкреаса и трябва да се внимава за рак на жлъчката. Този вид длани може да се получат и от хронична интоксинация. Ако дланта е златно жълта, това е признак на болест на черния дроб.

Черни длани

Черните длани са признак за влошено здраве, много тежък труд и още повече лош късмет, затова трябва много да внимавате и винаги да сте нащрек.

Черните длани са индикация за лошо кръвообращение, анемия, хипертония цервикална спондилоза или заболяване на стомаха. Най-добре е да си направите медицински изследвания. Ако дланта има перманентни черни точки, трябва да сте особено внимателни понеже това може да е индикация за заболяване на органите или дори рак.

Неясен цвят на дланите

Ако дланта е с неясен цвят, без блясък и е суха, това показва, че бедствате що се отнася до парите, трябва да избягвате рискованите кариери, като инвестирането иначе вероятно ще претърпите огромни загуби. Ако обаче дланта ви стане по светла, показва че ви предстои щастие.

Ако дланта е суха и рядко се изпотява, вероятно имате заболяване на белия дроб. Според китайската медицина, белия дроб е отговорен за кожата, т.е. проблеми с белия дроб вероятно водят до суха кожа.

Блестящи длани

Да имате блестящи и бели длани е хубаво, това предполага добър късмет и богатство. Колкото по-бели са дланите, толкова по-голям ще е късмета ви. Хората с този тип длани се радват на успешна кариера и щастлив брак.

Блестящите длани с копринена кожа предполагат лоша функция на сърцето или проблем със ставите.

Цвета на дланта и храната

Понякога, ако прекалите с определена храна, това може да доведе до временна промяна на цвета на дланта. Изброените храни могат да доведат до въпросната промяна:

1. Ако обичате да ядете портокали, моркови или тофу, дланите ви ще пожълтее.
2. Ако обичате да ядете зелени зеленчуци, дланта ви може да посивее.
3. Ако обичате червен боб или конфитюр от ябълки, дланта ви може да стане по-червена от обичайното.
4. Ако обичате да ядете сусам или черни соеви зърна, дланта ви ще е по тъмна от обичайното.

Горното показва как да предвидите съдбата си чрез цвета на дланта. Този материал се използва само за справка и забавление и не трябва да му вярвате сляпо.

Вижте още и ⤵️
Гледане на ръка – хиромантия
Ръцете в сънищата
Дължината на пръстите – Гледане на ръка

Тагове

Свързани статии

Close