Гледане на ръка

Формата на ноктите – Гледане на ръка

Не пропускайте нашите публикации като се

Както ни е известно на всички, цвета на нокътя може да ни каже доста за здравето на притежателя му.

Но какво ни разкрива формата му?

В гледането на ръка, личността на даден човек и неговия късмет може да бъде определен от формата на нокътя му.

Вертикално изразени нокти

Въображението на твореца

Вертикално изразени нокти
Вертикално изразени нокти

Хората с вертикално изразени нокти са с благ характер и са романтици. Ако ноктите ви са дълги, дясното полукълбо на мозъка ви е доста добро, т.е. имате богато въображение. Обикновено отделяте голямо внимание на детайлите и имате изключително изразено творческо мислене, но лесно се влияете от околната среда и лесно вярвате на околните, така, че трябва да повишите своята бдителност за да се защитите. В комуникацията си с хората с по-добре изразена лява половина на мозъка, и двете страни може да се почувстват неразбрани и конфликта е неизбежен.

Късмет: Когато става въпрос за късмет, най-големия проблем е в отношенията ви с околните най-често с дребните сноби и с тях нещата просто няма да се получат. Затова трявба да се пазите от тях.

Широки нокти

Сприхавия всезнайко

Широки нокти
Широки нокти

С нокти, които са по-широки от нормалното най-вероятно имате добре развита лява половина на мозъка и обичате да дискутирате много с околните. Като цяло обичате да показвате идеите си колкото е възможно повече и оставяте околните с впечатлението, че сте директни и открити. Лошото е че изглеждате сприхави, така че не спирайте да си напомняте да бъдете търпеливи и сдържани колкото е възможно повече. Най-вероятно няма да имате връзка с човек с дясно развита половина на мозъка, защото те комуникират със сърцето си а не с ума си.

Късмет: Говорейки за късмет, вие се представяте добре в работа в която трябва да използвате мозъка си. С широки разбирания сте и имате доста приятели. Но трябва да се успокоите и да се вслушвате в сърцето си понеже успеха се нуждае повече от усилие отколкото от дребни трикове.

Закръглени или овални нокти

Мързеливия пацифист

Закръглени или овални нокти
Закръглени или овални нокти

В кръгли или овални нокти (във формата на яйце), вие обикновено сте адаптивни и живеете във ваше собствено темпо. Имате големи социални умения и сте сред първите които ще кажат “да”, ако има някакъв дебат около вас. С подобен характер доста хора ви обичат, но също оставя хората около вас, че се движите на където духа вятъра, така че трябва да се опитвате да избягвате да оставате неразбрани от приятелите си иначе те ще спрат да ви вярват. В сравнение с другите форми на ноктите, вие най-добре успявате да се разбирате в всички.

Късмет: Адаптивността ви ви дава стабилност в живота и богатството ви е в правилна пропорция спрямо усилията, които полагате, освен в годините на личния ви зодиакален знак (според китайския хороскоп). Като противоположност – няма да сте успешни ако не работите здраво.

Квадратни нокти

Трезво мислещите

Квадратни нокти
Квадратни нокти

С квадратни нокти, вие обикновено сте сериозни, трезвомислещи, решителни и много смели. Повечето хора с квадратни нокти са мъже. Добре е че сте сериозни за всичко, но изключително трезвото ви мислене ви прави по-малко гъвкави, но може да имате добри отношения с околните ако не сте така сковани.

Късмет: На работното място, вие играете ролята на енергичния и решителен лидер и имате добър късмет в работата и трупането на пари.

Триъгълни нокти

Чувствителния и продуктивен гении

Триъгълни нокти
Триъгълни нокти

Вие винаги излизате с нови идеи и забелязвате детайлите често игнорирани от другите. С обърнати триъгълни нокти, вие сте малко инат, докато ако сте с равностранно триъгълни нокти вие сте свръхчувствителни и не толерирате лекомислените хора около вас. Също така не харесвате хора които правят нещата със свое собствено темпо.

Късмет: Вие сте продуктивни гении и единственото за което трябва д асе притеснявате е късмета ви в любовта.

Бадемови нокти

Изпълнителния и надеждния

Бадемови нокти
Бадемови нокти

С нокти с бадемова форма, като личност вие сте честни, на вас може да се разчита, с богато въображение, благ характер, любезен и имате добри обноски. От друга страна не толерирате несправедливоста и често избухвате по различни поводи. Когато сте уморени в междуличностните отношения е най-добре да се отдръпнете и да почакате докато се успокоите, което ще ви помогне много.

Късмет: Като надеждна и изпълнителна личност, вие често страдате от доста голямо напрежение, затова имате и влошено здраве

Нокти във формата на меч

Амбициозния идеалист

Нокти във формата на меч
Нокти във формата на меч

Веднъж след като имате ясна цел, вие ще я преследвате без никакво колебание, дори ако ви е трудно или не би ви донесла големи бенефициенти. За съжаление ви липсва отборния дух, лесно губите търпение, ако другите не могат да поддържат същото темпо като вашето докато работите с тях. Желателно е да се научите да си кооперирате, което ще ви е от голяма полза във вашето самоусъвършенстване.

Късмет: От начало до край вие винаги играете ролята на лидер в отбора, така че трябва да запазвате добрите отношения с членовете му, ако искате да успеете.

Тагове

Свързани статии

Close