Статии

Психолечението дава резултат

Лечение със силна мисъл

Не пропускайте нашите публикации като се

В следващите редове ще стане дума за лечение със силна мисъл, самовнушение и внушение.

Мисълта е източник на нашите думи, постъпки, навици, държане и действия, изобщо на всичко, което характеризира нашата личност и съзнателност.

Необходимо е човек да управлява мислите си в правилна посока. За здравето е важно човек да се стреми да развие у себе си навик за оптимистична мисъл. Оптимистичните мисли са извор на радост, затова който мечтае за истинско здраве и щастие, нека култивира у себе си мисли нови, радостни, благородни и пропити с доброжелателство към хората. Само такива мисли създават у човека хармония, красота и весело настроение.

Психолечението дава резултат
Психолечението дава резултат

Само такива мисли са в състояние да подмладяват психически и телесно, те помагат на всеки да бъде господар на себе си. Защото всяка мисъл е една действителност, една сила. Всяка мисъл е един камък за изграждане на нашата бъдеща съдба – както за добро, така и за зло. Силата на мисълта и лечението със самовнушение, внушение и хипноза са били известни на йогите и египетските жреци години преди новата ера. Те са били познати също и на древните гръцки философи Аристотел и Сократ. У нас Боян Мага ги е изучил и популяризирал между богомилите през Х век.

Лечение със самовнушение

Самовнушението като допълнение към другите лечебни средства е оръжие, което притежава голяма сила.

В зависимост от едни или други обстоятелства то може да предизвика както крайно печални последици, така и да възстанови психическото равновесие, да подпомогне лечебния и оздравителен процес.

Самовнушението трябва да бъде добре обмислено и съсредоточено в няколко къси формули, индивидуализирани в зависимост от заболяването на болния, неговото умствено развитие, образование и професия, т е условия на труд.

Формулата има значение за успеха или неуспеха на лечението. Лошото формулиране не само пречи на лечението, но може и да влоши положението.

Формулата трябва да се произнася с висок глас или само с тихо шепнене, но непременно да бъде придружена с движение на устните. Думите трябва да се произнасят бавно, ясно и отчетливо, с насочено внимание. Желанието трябва да се проявява без особена страстност, без всяко напрягане на волята, но с твърда увереност в постигането на успешен резултат. Най-добре е това да става вечер преди лягане или сутрин веднага след събуждане.

Обикновено всеки по-тежко болен човек се тревожи за състоянието си, за това дали изходът от болестта ми ще бъде благоприятен. И отговорът му на тези въпроси много често е обезсърчителен. Формулата за самовнушението трябва да бъде бодра, оптимистична и да вдъхва на болния увереност за оздравяването му.

Най-целесъобразната, най-общата формула, която можем да препоръчаме е: Всеки ден, във всяко отношение все по-добре и по-добре ми става. Разбира се, в зависимост от конкретните индивидуални условия формулата се доуточнява.

Имайте пълна увереност в успеха

Самовнушението трябва да става колкото е възможно просто, пряко, машинално и без напрягане. Когато човек изговаря тези думи, трябва да изпитва само едно желание – да му стане по-добре. При това не трябва да се забравя основният принцип на самовнушението: неизменна и пълна увереност в успеха, дори и тогава, когато първите опити са завършили с неуспех. Необходима е не надежда, а силна увереност.

Вижте още и ⤵️
Физическо и енергийно пречистване
Изпадаме в депресия от енергийно натоварване
Енергията на живота
Проклятия и видове негативна енергия

Тагове

Свързани статии

Close