Статии

Отървете се от пигментни петна сега

Как да премахнем пигментните петна от слънцето

Не пропускайте нашите публикации като се

Мнозина от нас лятото е най-хубавия сезон. Обожаваме да легнем на плажа, под слънцето и да се радваме на хубав златист загар. Но, трябва да бъдем доста внимателни тъй като същият този загар обаче може да причини доста щети на нашата кожа.

Зачервяванията след леко изгаряне се превръщат в тъмни петна и остават по тялото ни многопо-дълго, отколкото е продължила самата почивка. А сега какво? Ето как можем да решим този проблем:

Пигментациите всъщност представляват натрупване на пигмента мелалин в клетките, като целта е меланинът да предпази клетката от UV лъчите. Но някои клетки трупат прекалено много меланин и това прави кожата на петна. Има различни видове пигментации, в зависимост от произхода им. Някои се появяват, вследствие на хормонален дисбаланс. Най-често жените страдат от този проблем, заради типично женските полови хормони естроген и прогестерон. По време и след бременност се образуват пигментни петна по лицето, корема и горната устна.

Отървете се от пигментни петна сега
Отървете се от пигментни петна сега

Други петна са просто плод на генетичния ни код. Например, русите и рижите хора със светли кожи много често имат лунички по скулите, челото, носа, които особено лятото се засилват от слънчевите лъчи. Солариумите, както и честата употреба на агресивни избелващи вещества също са причина за образуването на петна по кожата.

Как да се излекуваме?

Методите за лечение зависят много от вида на петната и техния произход.
Първа стъпка:

– мланоцитите (клетките, които произвеждат меланин) трябва да бъдат накарани да спрат да произвеждат пигмент. За целта се използват блокиращи продукти, които се вкарват в кожата чрез мезотерапия.

– преминава се към лечение за заличаване на вече образуваните петна с лазери; Те произвеждат импулс, който прониква в кожата и изгаря пигментиралата клетка. Така тя е унищожена завинаги. Ако тя не е била захранена с кръвоносни съдове, то пигментацията няма да се появи отново. Терапията е болезнена, има възстановителен период, но пък крайният резултат си заслужава напълно.

– по-леките случаи, при които се цели само изравняване на тена след лятото, може да се направи само HydraFacial – Britenol терапия. При нея се отстранява повърхностния слой на кожата, подобно на пилинг, но със специални серуми с алфа-арбутин, екстракт от конски кестен и мечо грозде, арника, зелен чай и стабилизирана формула на Витамин С. Тези съставки подхранват кожата, избелват я и й придават изключително равен тен, все едно сме й нанесели фон дьо тен.

– завършващата терапия е със съдържание на екстракт от жълт лапад, считан за най-мощното избелващо средство. Индианците са го ползвали векове наред с тази цел. Intraceuticals Opulence осигурява по-бистър и равен тен.

И все пак, не забравяйте най-важното – предпазването. Дори и в есенните дни, когато ви се струва, че слънцето се крие зад облаците, е добре да слагате крем със слънцезащитен ефект, който да предпази кожата от вредните лъчи.

Вижте още и ⤵️
Как да премахнем загрубялата кожа на ходилата?
Червените боровинки и ядки за изящна коса и гладка кожа
Махнете тъмните кръгове около очите

Тагове

Свързани статии

Close