Здраве и красота

Влияние на антиоксидантите върху процесите на стареене

Забавете стареенето с антиоксиданти

Не пропускайте нашите публикации като се

Недостигът на антиоксиданти е сред основните причини за преждевременното състаряване на човешкия организъм.

Антиоксидантите са химически вещества, които идват от храната, която приемаме и са част от системите за защита срещу нежеланите окислителни процеси. Намират се в клетките на човешкото тяло и притежават способността много бързо да прихващат вредните свободни радикали, преди последните да са нанесли непоправими щети. 

Диабетиците са едни от хората, които най-често страдат от остра нужда на антиоксиданти. Те, както и всички останали, е добре да съблюдават в менюто им да има храни, богати на антиоксиданти или да разчитат на хранителни добавки, които ги съдържат в изобилие.

Влияние на антиоксидантите върху процесите на стареене
Влияние на антиоксидантите върху процесите на стареене

Екстракт от гроздово семе е натурална растителна субстанция с мощно антиоксидантно действие, осигуряващо нормалната циркулация на кръвта в малките периферни кръвоносни съдове (капиляри). Антиоксидантните свойства допълнително са подсилени  със способността за консервиране и регенериране на витамин С и Е, които преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпалително и антиалергично действие, прави кръвоносните съдове еластични, а това води до намаляване на кръвното налягане, подобрява проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените и предпазва от образуване на разширени вени и спукани капиляри (варици).

Центела азиатика е билка, отдавна доказала своите действия върху централното и периферното кръвообращение. Способства възстановяването на кожата и осигурява здравина и еластичност на капилярите, успешно се прилага както за подобряване на здравината на кожата, така и при диабетни усложнения на периферната нервна система (диабетно стъпало, язви и рани по долните крайници).

Диабетната нефропатия е водещата причина за увреждане на бъбреците. Леспедеза е билка, която се използва при функционални нарушения на бъбреците и действа благоприятно при усложнения, особено при диабетно болни. Тя действа силно антиоксидантно върху самата тъкан на бъбреците.

Натуралният витамин Е е силен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждането на свободните радикали. Допълнителният прием на витамин Е може да предпази от усложнения в сърдечно-съдовата система и при диабетно болни, като намалява маркерите на оскидативен стрес в сърдечния мускул. 

Цинкът е незаменим за човешкия организъм минерал. Силен антиоксидант. Допринася за нормалното състояние на имунната система, кожата и зрението. Приемът на цинк намалява риска от появата на усложнения при диабетно болни, свързани с нарушение функцията на бъбреците, зрението, сърдечно-съдовата и периферна нервна система.

Хромът е също незаменим за организма минерал. Участва в имунната система, подобрява метаболизма, действа като антиоксидант. Подпомага поддържането на нормалната концентрация на глюкоза в кръвта. Дефицитът на хром намалява способността на организма да използва глюкозата, а приемът му намалява рискът от появата на усложнения при диабетно болни.

ДиабеФор съдържа натурални екстракти от Гроздово семе, Центела азиатика и Леспедеза. Съдържа натурален витамин Е, цинк и хром. ДиабеФор Протект е комбинация от мощни антиоксиданти, Действа благоприятно и на здравето на органите при диабетици и лица, предразположени към диабет.

ДиабеФор Протект може да се приема от всички хора, желаещи да получат своята антиоксидантна дневна доза! За тези, които искат да отложат стареенето, за тези, които искат да са здрави по-дълго време!

Вижте още и ⤵️
Гроздови семена
Няколко тайни, които ще направят кожата ви по-здрава
Яжте тези храни и ще изглеждате по-млади
9-те най-силни природни антибиотика!

Тагове

Свързани статии

Close