Здраве и красота

Млади и около очите

Домашни грижи за зоната около очите

Не пропускайте нашите публикации като се

При описанието на повечето маски за лице задължително има предупреждение да не се нанася в зоната около очите. Тя е специална и има нужда от по-специални грижи. А първите бръчки се образуват точно там, защото кожата е изключително тънка, липсва слоят подкожна мазнина.

Грижите включват старателно и стриктно почистване на всякакъв грим около очите вечер. Използването на специализирана козметика ще запази свежестта на кожата в тази област, защото е съобразена с нейната структура. През лятото носенето на слънчеви очила допълнително предпазва.

Домашни маски ще допълнят отлично грижите. Но те трябва да са съобразени с изискването на тази чувствителна кожа.

Млади и около очите
Млади и около очите

Много добре подхранват по 1 ч л бананово пюре и затоплено размекнато масло. С четчица или пръст нанесете под очите и оставете да действа 15 мин. Измийте с топла вода и нанесете овлажняващ крем.

Друг вариант е да смесите по 1 ч л масло от макадамия и течни витамин А и Е. Леко загрейте на водна баня за по-добър ефект, но температурата трябва да е комфортна за кожата. Напоете козметични тампони и ги сложете върху очите за 1/4 час. След това можете да не миете, а да отстраните остатъците със суха салфетка.

Отлично заглажда бръчките маска от 1 – 2 с л пюре от авокадо и 1 ч л леко затоплен мед. Нанесете около очите и на други участъци, на които най-често се появяват мимически бръчици. Измийте след 15 – 20 мин.

Фруктовите киселини много добре стягат и овлажняват кожата. Праскови или манго са най-подходящи за тънката кожа около очите. Към 1 с л плодово пюре добавете и 1 ч л от ябълка. Сложете 1 ч л мед и няколко капки растително козметично масло, например бадемово. Маската може да използвате и за деколтето и за шията. Дръжте я 20 мин, измийте с топла вода и сложете хидратиращ крем. 

Отлично действа и компрес от алое. Към 2 ч л сок добавете 2 – 3 капсули рибено масло или омега-3. Може да допълните подхранването с няколко капки витамин Е. Напоете козметични дискове и ги сложете върху очите за 15 мин. След това попийте остатъците със салфетка.

Вижте още и ⤵️
Лицето грейва с диня
5 сурер бюти рецепти с банан
Бадемов пилинг чисти и подмладява

Тагове

Свързани статии

Close