Здраве и красота

Бадемов пилинг чисти и подмладява

Бадемов пилинг за сияйна кожа

Не пропускайте нашите публикации като се

Само чистата кожа е здрава и свежа. Почистването ѝ трябва да е на няколко етапа – ежедневно и седмично.

Всеки ден лицето се мие с препарати, специално разработени за тази цел. Периодично се прави и пилинг, са да се отстранят мъртвите клетки по повърхността на кожата и в дълбочина.

Една от най-ефективните процедури е с бадемиима почистващо и подмладяващо действие. Бадемовият пилинг въздейства не само с частиците на ядката, а и със състава ѝ. Киселините в нея почистват меко и деликатно. Борят се с обривите и пъпките, защото имат противовъзпалително действие.

Бадемов пилинг чисти и подмладява
Бадемов пилинг чисти и подмладява

С бадемовия пилинг се заглаждат малките мимически бръчици, възстановява се еластичността на кожата, като се активизира изработването на колаген и еластин. Това позволява подмладяващия ефект да се съхрани за дълго. Препоръчва се и при мазна пореста кожа, защото нормализира работата на мастните жлези и подобрява естественото хранене на тъканите.

Бадемовият пилинг се справя успешно с пигментните петна.

Мекото въздействие позволява прилагането му през лятото, когато други видове химически пилинг не се препоръчват.

В козметичните салони след парната баня за отваряне на порите процедурата е на няколко стъпки, като се използва различен процент бадемова киселина. Най-напред се прави почистване със специални тоници, съдържащи 5% бадемова киселина. После се пробва препарат с 10%  бадемова киселина, за да се провери реакцията на кожата. Същият пилинг е с 30% на бадемова киселина. Накрая се нанася специален неутрализатор, който спира действието на киселината, и се прави успокояваща маска.

След пилинга кожата може да е пресушена, което е нормална реакция на химичния препарат. За да я възстановите, използвайте специални кремове са след пилинг, които съдържат колаген, екстракт от алое или водорасли. Няколко дни слагайте по-мазни кремове, които е добре да съдържат алое, масла и хиалуронова киселина.

Колко процедури са необходими, зависи от състоянието на кожата. Може да минете с 2 или да се наложи да направите 5 – 6. Това трябва да определи специалист. Но не трябва да са повече от 10.

Бадемовия пилинг може да си направите и у дома, като си купите всички нужни препарати от аптеката. Но трябва да сте изключително прецизни и да спазвате стриктно указанията за дозировката им.

Вижте още и ⤵️
Отървете се от пигментни петна сега
Домашни маски против бръчки
Пилинг за сияйна кожа
5 златни правила за да изглеждате млади

 

Тагове

Свързани статии

Close