Здраве и красота

Махнете тъмните кръгове около очите

Изпитани рецепти

Не пропускайте нашите публикации като се

Тъмните кръгове около очите са често срещани при жените. В повечето случаи са по-скоро козметичен, отколкото здравословен проблем. Често са свързани с грешки в начина на живот. Неприятни са, защото правят човек да изглежда по-възрастен. Много отдавна, в късното Средновековие, те са били възприемани като нещо романтично и красиво, израз на по-сложен духовен живот. В наши дни обаче красотата е в свежия вид.

Невинаги е лесно да се спасите от тъмните кръгове, особено ако имате генетично предразполоние. При жените проблем е и тънката кожа на клепачите, през които прозират кръвоносните съдове. Опитайте се първо да изясните кое точно провокира проблема. В допълнение вижте и няколко изпитани начина за подобряване на пигментацията и отока по долния клепач, които могат да помогнат в рамките само на 2-3 дни да постигнете подобрение.

Махнете тъмните кръгове около очите
Махнете тъмните кръгове около очите

Домати

Те са чудесно средство за спасяване от тъмните кръгове под очите, а също и за освежаване на кожата. Една чаена лъжичка доматен сок се смесва с чаена льжичка прясно изцеден лимонов сок. Намажете внимателно на долния клепач, като внимавате да не влезе в очите. След 10 минути изплакнете. Ще помогне и ако всеки ден пиете доматен сок, към който добавяте пресен лимонов сок и листа от мента.

Картофи

Алетернарива е рецепта с настърган соров картоф, чийто сок трябва да прецедите. Натопете памучен тампон в сока и го сложете на мястото. Оставете за 10 минути и измийте със студена вода.

Чай

Лесна и проста техника за справяне с тъмните кръгове е използването на пакетчета чай. Спокойно може да вземете и използвани, докато сa още мокри. Сложете ги в хладилника за известно време, преди да ги наложите като компрес на очите. За целта най-добре е да са пакетчета от черен или зелен чай, лайка.

Бадеми

Те са богати на витамин Е, а маслото от тях е чудесно за подхранване на кожата. Продава се в аптеките. Използвайте го вместо нощен крем за около очите. Нанесете на мястото на тъмните кръгове с нежни масажни движения и оставете да действа през нощта. Ще забележите ефетка след около седмица.

Прясно мляко

Редовната употреба на тампони, напоени със студено прясно мляко, също омекотява кожата около очите. Ако нямате мляко, в краен случай използвйте тампони, натопени в студена вода.

Потокалов сок

Друго ефективно домашно средство за просветляване на кожата под очите е пресен портокалов сок. Той се смесва с няколко папки глицерин. Сместа се нанася на тъмните кръгове. Тази процедура не само ги намалява, но и придава естествен блясък на очите.

Мента

Тя е известна със своя ободряващ аромат и освежаващи свойства. Може да се използва и за премахване на тъмните кръгове под очите. Намачкайте или пасирайте в блендер няколко листенца, като добавите и малко вода. Трябва да се получи смес като паста, която нанасяте върху к тъмните кръгове. Оставете за 10 минути и измийте със студена вода. Правете това всяка нощ в продължение на една седмица, за да получите резултати.

Вижте още и ⤵️
Как да премахнем загрубялата кожа на ходилата?
Пилинг за сияйна кожа
Освежаване кожата на лицето

Тагове

Свързани статии

Close