Здраве и спортЗдраве и храна

Какво да не ядете преди тренировка

Тренирате? Вижте какво не трябва да ядете преди да отидете в залата

Не пропускайте нашите публикации като се

Като един добре работещ механизъм, нашият организъм се нуждае от правилното гориво. Разбира се, всички знаят, че яденето на сладкиши, пица и шампанското, 2 часа преди тренировка, не са добра идея.

Оказва се обаче, че продукти, които на пръв поглед изглеждат полезни, могат да изиграят лоша шега във фитнеса.

Вижте кои са те:

Какво да не ядете преди тренировка
Какво да не ядете преди тренировка

Спортни напитки

В повечето случаи, всички тези красиви бутилки спортни напитки крият под капачката много, много захар. Те могат да съдържат витамините и електролитите, от които се нуждаете … но количествата захар много скоро ще ви доведат до обратния ефект, оснвен ако не тренирате настина много, много усилено.

Пълнозърнест хляб

Обикновено изборът на пълнозърнести продукти, включително хлябът, е правилната стъпка, но преди тренировка е точно обратното. Въглехидрати, които идват с дрожди и глутен, причиняват подуване на корема.

Листни зеленчуци

Пресните зеленчуци сами по себе си и в салата са чудесно нещо, но зеле, спанак и броколи могат да причинят силен дискомфорт, особено когато сте в движение. Причината за това е наличието на фибри в състава им и е почти гарантирано, че листните зеленчуци предизвикват подуване и увеличено образуване на газове. Искате да хапнете нещо леко преди тренировка- заменете салатата като смесите любимите си плодове с половин чаша листни зеленчуци по ваш избор, добавете малко вода и овесена каша.

Пикантни храни

Киселини по време на тренировка? Никой не иска това. Така че помислете два пъти, преди да започнете с остатъците от вашата тайландска вечеря или чипс с лют пипер. Подправките изискват повече време за храносмилането.

Хумус

Бобовите растения са отличен източник на протеини, необходими за мускулите. Но в магазините се предлага хумус с добавено много масло, в което могат да се появат плесени. Ако накиснете зърната преди да ги приготвите, тази опасност ще се премахне. В противен случай рискувате да инжектирате гъби в тялото си, което ще предизвика възпаление и намалена абсорбция на кислород. Заменете закупения хумус с извара – тя е по-лека, също богата на протеини и не съдържа никакви ненужни масла.

Сурови семена

Шепа сурови слънчогледови семки преди йога изглежда като добра закуска … докато не почувствате подуване и стомашен дискомфорт. Всичко е свързано с високото им съдържание на масла. Ограничете се до една или две чаени лъжички семена в комбинация с половин чаша овесена каша – комбинация от мазнини, протеини и въглехидрати ще ви даде необходимия заряд енергия без неприятни усещания.

Вижте и:⤵️
10 храни изграждат мускулите
Ушите трябва да са студени при спорт
Стягаме корема и дупето с гигантска топка

Тагове

Свързани статии

Close