Здраве и красота

Стратегия и тактика на козметиката при жега

Как да се гримираме в жегите?

Не пропускайте нашите публикации като се

По време на летните жеги ви се иска да забравите за всякаква козметика и да потопите глава в леген с вода. Лошо няма, хидратацията винаги е от полза. Но не трябва да забравяте и за поддържащите кремове, а от макияжа понякога няма как да се спасите.

Според специалистите, при избора на грижа за кожата е много важно да отчитате не само нейния тип, възраст и проблеми, а и климатичните условия.

В жегите трябва да се откажете от плътните подхранващи кремове и да ги замените с леки и гелобразни. Тежките може да запушат порите и да предизвикат възпаления. Много добре е да използвате и абсорбиращи маски, които допълнително ще контролират себореята и ще изчистват кожната мазнина.

Стратегия и тактика на козметиката при жега
Стратегия и тактика на козметиката при жега

Заради високата температура лицето се поти и лъщи. На помощ идват матиращите салфетки, които е добре винаги да носите в чантата  си през лятото.

Потенето е загуба на влага, затова често пръскайте лицето с термална вода. Но най-важно е да хидратирате тялото отвътре и да пиете повече течности. Така водата ще стигне до клетките в дълбочина , а не само по повърхностния слой на епидермиса.

Разбира се най-важна е защитата от слънцето, дневният крем трябва да е с SPF фактор минимум 15. Той също се съобразява с типа на кожата, най-добре е да се консултирате с дерматолог.

Временно забравете за плътните тонални кремове, кремообразните сенки и ружове. При топло време не използвайте козметика с бляскави частици, те визуално засилват лъщенето на лицето. Дайте предпочитание на леки дишащи текстури при всички козметични продукти, които използвате. 

Сигурно сте чували вица, че козметичната индустрия предлага на мъжете продукти 100 в 1, а на жените – специални млека за левия лакът. Ние не искаме да се поддавате и нямате нищо специално за ръцете, шията деколтето, краката. Но тялото също страда от слънцето и жегата, а кожата му също старее. Използването на подхранваща козметика е начинът да забавите този процес.

Освен задължително да защитите от слънцето всички открити части и в града, трябва да съобразите млеката, с които подхранвате кожата на тялото си, с горещините и потенето. Те трябва да са леки, да попиват бързо и да не остават усещане за назност. 

Не забравяйте за почистването. През лятото кожата по-лесно загрубява, особено след слънчеви бани. От стрес да не изгубите тена често пренебрегвате ексфолирането ѝ. Но така ѝ пречите да диша, опасността от възпаления и обриви се увеличава. По две процедури на седмица са препоръчителни. Добавяйте към скрабовете плодови пюрета, например праскови или пъпеш. Киселините в тях много добре действат на пресушената кожа.

Вижте още и ⤵️
Природни съставки пазят лицето от слънцето
Лицето грейва с диня
Млади и около очите

Тагове

Свързани статии

Close