Статии

Прогонете черните точки от гърба

Как да почистим кожата на гърба

Не пропускайте нашите публикации като се

Не само лицето е предпочитаното място за поява на черни точки. Те харесват гърба, защото там също има повишена концентрация на мастни жлези. Излишъкът на мазнини и попадането на мърсотия в порите води до запушването им и до образуването на комедони.

Добрата хигиена е най-добрата профилактика. Но тя не включва само редовно вземане на душ, а използването на ексфолиращи маски за тяло и специални гъби, които да гарантират почистването на кожата в дълбочина.

Прогонете черните точки от гърба
Прогонете черните точки от гърба

Ще решите проблема, ако следвате 4 основни стъпки:

1.Напарете тялото много добре за 25 – 30 мин за да се отворят порите. Сауната или парната баня вършат много добра работа за тази цел.

2.Ексфолирайте кожата със скраб или пилинг. Може да използвате в промишлени козметични средства и домашни. Направете си скраб от мед, ситна морска сол и лимонов сок. Добър ефект има и смес от сода, морска сол и кисело мляко. Или забъркайте овесено брашно, мед и лимонов сок.

Обърнете внимание, че във всички смеси има кисели продукти. Те ексфолират най-добре, а освен това разтварят натрупаната мръсотия и мазнина в порите.

3.Следва основно почистване с маски за тяло, компонентите на които изсмукват излишните мазнини от кожата, регулират действието на мастните жлези и имат почистващи свойства. Нанасяйте ги само на участъците с черни точки, защото често не цялото тяло е с мазна кожа. Това може да предизвика пресушаване и дори лющене като след слънчеви бани.

Най-ефективните съставки за маските са козметична глина, лимонов сок, кисело мляко, белтък, масло от чаено дърво и сода. Глината се смята за най-големия враг на комедоните, най-вече черната, следвана от бялата. Разредете я с вода на гъста каша и нанесете на гърба. Изчакайте да изсъхне и измийте с гъба.

Много добър ефект има маска от белтък и лимонов сок, нея може да нанасяте на цялото тяло за почистване и изравняване на тена. Ако освен черни точки по гърба има и пъпки, добавете в сместа сок от алое или няколко капки масло от чаено дърво.

Бързо почиства черните точки маска от глицерин, лимонов сок и вода. Може да я обогатите с ефирно масло от бергамот, лавандула, розмарин или градински чай.

След маската нанесете на гърба лек овлажняващ лосион, добре е да съдържа тонизиращо масло от чаено дърво. Ако след 1 – 2 процедури не сте решили проблема , не се отказвайте. Нужно е постоянство.

В никакъв случай не молете близък да отстранява черните точки механично с изстискване. Това може да предизвика по-сериозни възпаления и задълбочаване на проблема.

4.След като черните точки вече ги няма, не позволявайте да се върнат. Всеки ден използвайте при душ дълбоко почистващи миещи средства и подходяща ексфолираща гъба. Два пъти в седмицата правете пилинк на кожата.

Не използвайте мазни козметични продукти, най-зле действат маслото от какао и кокос. Не се препоръчват масла от ленено семе и гроздови семки. Най-леки са зехтинът, прасковеното и бадемово масло.

Вижте още и ⤵️
Пролетни грижи за красотата
Овесените маски почистват и подмладяват
Какви знаци ни дава тялото

Тагове

Свързани статии

Close