Здраве

Стопирайте рака на гърдата

Как да предотвратите рак на гърдата

Не пропускайте нашите публикации като се

Причините за тумора на гърдата все още са неизяснени. Най-често в основата на гърдата се забелязва подутост, която расте и се втвърдява.

Когато стане по-голяма, причинява леки бодежи, болки, които се чувстват при работа и при движение.

Предсказание

Благоприятно в началото и сериозно, ако не се лекува правилно и навреме. Затова е необходимо веднага да се потърси лекарска помощ – всяка бучка в гърдата е съмнителна за рак. 

Стопирайте рака на гърдата
Стопирайте рака на гърдата

Лечение

Хирургично. Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.

  1. Сутрин, обед и вечер 20 мин преди ядене болният да взема по 1 с л сироп от алое (трионче). Приготовление: от него се взимат 15-20 зелени листа с общо тегло 250 гр махат се бодлите им, смилат се на каша и се прибавят 4 пълни с л корени от ранилист и по 1 кг чист пчелен мед и натурално червено вино; във водна баня на тих огън се вари 1 час и веднага се прецежда. Държи се на студено за да не вкисне.
  2. 10 мин след сиропа да изпива 1 чашка от 75 гр отвара от волски език, зайча стъпка, мечо грозде, пача трева и слез – по 50 гр, акация (цвят), жълт кантарион, лайкучка и мащерка по 40 гр. От тази смес 4 пълни с л се запарват в 1 л вряща вода; захлупена, на тих огън се вари 20 мин, за да стане наполовина, и като изстине се прецежда. Пие се подсладена с мед, предварително сварен във водна баня 10 мин, за да не дразни кашлицата. Държи се на студено за да не вкисне.
  3. Два часа след ядене се взима по 1 зърно, на големина колкото царевично, от следната смес: 50 гр чист боров катран, 6 гр рафинирана сяра, 6 гр индийско орехче и 3 гр нишадър на прах (от аптеката).

Приготовление:

Боровият катран ( предварително измит в 9 води, за да получи жълтеникав вис) се разбърква добре със сярата, индийското орехче, нишадъра и 1-2 с л кафе от фий, опечено до бежов цвят; сместа се бърка, докато стане на тесто, от което се правят зърната. След това те се овалват в същото кафе или пък в леко препечено царевично брашно, за да не залепват помежду си, и се нареждат в подходяща кутия.

4. Заедно със зърната се изпива 1 чашка от 75 гр отвара от агримония, бял равнец, борови връхчета, широколист живовляк ( листа ), листа от горска ягода, миризлива лазаркиня ( листа и цвят ), цариче и усойче ( листа и цвят ) – по 50 гр от всяка. От тази смес 3 с л се запарват с 1л вряла вода; на тих огън се вари 15 мин и като изстине се прецежда. Пие се подсладена с мед и лимон на вкус.

 Забележка: Ако жената не е изтощена, може да прави и леки разходки на чист въздух, придружени от дълбоко дишане. В останалото време може да чете забавна книга, да се занимава с лека домашна работа, изобщо да продължава, нормалния начин на живот.

👉Да се пие овесено мляко

Вместо вода, ако дадените отвари са недостатъчни, да се пие коластра, цвик или овесено мляко, приготвено от 3 с л очистен и измит овес – в 1 л вода се вари, докато се разпукат зърната, след това се изстисква през тънка кърпа и се пие подсладено с мед и лимон по вкус.

Вижте още и ⤵️
Заболявания на млечните жлези
Болки и бодежи в гърдите
Напукани зърна на гърдите у кърмачка

Тагове

Свързани статии

Close