Статии

Младостта изчезва отвътре навън

Как да запазим младешкия си вид?

Не пропускайте нашите публикации като се

Най-важното, за да се съхраним свежи, е приемът на вода и правилното дишане, големи количества плодове и зеленчуци, за да осигурява достатъчно витамини и аминокиселини на тялото. За тях се знае, че предотвратяват увреждането на клетките и съхраняват младостта.

Водата е също толкова важна за организма, колкото и храната. Нейната липса е в основата на много заболявания и възпаления, затова е добре човек да си осигури достъп до чиста вода и да я пие в достатъчно големи количества – поне 8 чаши на ден.

Младостта изчезва отвътре навън
Младостта изчезва отвътре навън

Напоследък обаче лекарите обръщат внимание и на дишането. В много древни традиции, то се използва като метод за лечение, подмладяване и трупане на енергия. Съзнателното дишане успокоява ума, доставя достатъчно кислород на клетките, помага при обмяната на веществата и нормализира емоциите. В съвременното общество жените дишат много плитко, използвайки само горната част на белите дробове, което увеличава стреса и не осигурява достатъчно кислород на тялото. Когато се диша с корема, както правят бебетата, много бързо кръвта се насища с кислород, емоциите се успокояват, което влияе добре и на хормоналния баланс.

Или иначе казано, ако човек иска да запази младежкия си вид, трябва да знае, че той изчезва от вътре навън, и да вземе мерки.

Вижте още и ⤵️
Червеното вино – елексир на младостта
Маски за вечна младост
Медитацията и ползите за нашето здраве

 

Тагове

Свързани статии

Close