Здраве и храна

Меню за ускорен растеж на косата (6 храни за здрава коса)

Списък с храни, които ускоряват растежа на косата

Не пропускайте нашите публикации като се

Всяка жена иска красива и добре поддържана коса. Но главното, разбира се, е нейното здраве. А то просто няма как да бъде добро, ако косата не получава нужните продукти.

Как с помощта на менюто може да се ускори растежа на косата, благодарение на постъпващите в организма витамини и микроелементи?

Сьомга

Сьомгата е много важен продукт за растежа на косата. Тя съдържа омега-3 мастни киселини, а те са отлично средство за хората, страдащи от косопад поради възпаление.

Сьомга - Меню за ускорен растеж на косата
Сьомга – Меню за ускорен растеж на косата

Омега-3 мастните киселини са противовъзпалително средство, което трябва да употребявате, ако искате здравата коса да допълва вашата красота. Омега-3 мастни киселини може да си набавите и от маслото на лененото семе.

Бадеми

Вие можете лесно да включите бадемите в своето меню, например в качеството на закуска. Вашата коса ще стане по-здрава благодарение на омега-3 мастните киселини в бадемите. А съдържащият се в тези ядки биотин е важен витамин за здравето на косата, помага против косопад и придава блясък.

Бадеми - Меню за ускорен растеж на косата
Бадеми – Меню за ускорен растеж на косата

Слънчогледово семе

Това е идеална закуска с положителен страничен ефект за косата. Малките семена са богати на цинк, който допринася за растежа на клетките, защитава от възпаления и съхранява кожата на главата здрава.

Слънчогледово семе - Меню за ускорен растеж на косата
Слънчогледово семе – Меню за ускорен растеж на косата

Цинкът не само прави косата по-красива, но и укрепва ноктите. Семките също съдържат незаменими мастни киселини, които предпазват от прекомерна сухота.

Авокадо

Авокадото значително подобрява състоянието на кожата на главата, а главно, качеството на косата. При това стимулира изработката на колаген и еластин, много важни вещества за нейното здраве. Козметиците съветват да се употребява този плод от всички хора, които страдат от косопад.

Авокадо - Меню за ускорен растеж на косата
Авокадо – Меню за ускорен растеж на косата

Жълт пипер

Именно в жълтия пипер има най-много витамин С, поради това, ако искате да имате здрава и дълга коса, употребявайте колкото може повече от този зеленчук. Той съдържа 6 пъти повече витамин С,  отколкото портокалите.

Жълт пипер - Меню за ускорен растеж на косата
Жълт пипер – Меню за ускорен растеж на косата

Яйца

Ползата от яйцата за косата се дължи на съдържащия се в тях биотин. Той се съдържа в жълтъка и е много полезен за растежа на косата. Не случайно почти всички маски за коса включват яйчен жълтък.

Яйца - Меню за ускорен растеж на косата
Яйца – Меню за ускорен растеж на косата

Не пропускайте да видите и ⤵️
10 златни съвета за секси коса
5 природни маски за подхранване на косата
Билки решават всички проблеми на косата
Фреш от лимон за буйна коса и здрави нокти
Червените боровинки и ядки за изящна коса и гладка кожа

Тагове

Свързани статии

Close