Здраве и красота

Бляскава коса с холивудски рецепти

Какви маски за коса ползват холивудските звезди?

Не пропускайте нашите публикации като се

Може да не ви изгонят от работа, защото косата ви не е бляскава и красива, но със сигурност видът ѝ влияе на вашето самочувствие. На звездите в Холивуд обаче бизнесът им зависи пряко от външния им вид. Техните съвети са особено ценни, защото са проверени.

Дженифър Лопес разчита на бирата за красотата на косата си. С нея прави маска или просто изплаква след измиване.

Бирата трябва да е светла, тъмната може да оцвети, а миризмата ѝ се задържа по-дълго. Ако косата вие суха, добавете няколко капки зехтин

На основата на бира прави маски на косата си и Катрин Зита-Джоунс, като разтваря в нея мед. Според актрисата това прави не само косата ѝ бляскава, но е и добро средство за подхранване на корените.

Бляскава коса с холивудски рецепти - Дженифър Лопес
Бляскава коса с холивудски рецепти – Дженифър Лопес

Мелани Грифит втрива в косата си бадемово масло. То и блясък придава, и с цъфналите крайчета се справя.

Ако сте с тъмна коса, възползвайте се от съвета на Анджелина Джоли. Тя научава тази рецепта в Азия. Две щипки силен чай смесете с шепа дървени стърготини. Кипнете ги в 1 л вода, охладете под капак и прецедете. Изплакнете косата с отварата. Ако няма от къде да намерите стърготини, и само чай ще свърши добра работа.

Мила Йовович глези косата си с кефир. Половин час преди да я измие, втрива в корените 1/2 чаша от млечната напитка. Може да използвате и друг млечно-кисел продукт – суроватка или кисело мляко.

При толкова пощна коса няма как да не се доверите на Ева Лонгория. Твърди, че я поддържа с плодови маски. Прави микс от прясно изцеден сок от портокал и манго, добавя пюре от ягоди или малини и нанася.

Плодовите киселини ще придаде блясък на мазна и нормална коса. Ако вашата е суха, добавете 1 с л зехтин.

На яйца залага Джулия Робъртс. Разбийте 2 много добре и втрийте във влажна коса с масажиране на корените. Дръжте маската само 10 мин и измийте само с вода. Ще възстановите косата си само за месец с по 1 процедура на седмица.

Напоследък желатинът е сред най-популярните съставки в домашната козметика. Естествено, модата тръгва от Холивуд и от звездите на модния подиум. С него възстановяват боядисаната си коса моделите на “Спортс илюстрейд“, които снимат култовия календар на списанието.

Рецептата е проста: Разтворете 2 с л желатин с 4 с л вода. След като бухне, добавете 2 с л от балсама, който обичайно използвате, и жълтъка на 1 яйце. Разнесете по дължината на косата. Затоплете с найлон и кърпа. След 40 мин измийте.

Няма как френска красавица като Изабела Анджани да не използва нещо изискано. Тя връща блясъка на косата си с коняк. Ползите от него са много: помага на косата да расте по-бързо, да пада по-малко и да е по-обемна.

За маска смесете по 2 с л коняк и зехтин с 1 жълтък. Затоплете до телесна температура на водна баня. Първо втрийте добре в корените, после разнесете и по косата. Затоплете и след 1 час измийте с обичайния си шампоан.

Вижте още и ⤵️
4 маски с жълтък за супер коса
10 златни съвета за секси коса
Ако не искате косата да мирише неприятно
Билки решават всички проблеми на косата
8 грешки са виновни за мазната коса

Тагове

Свързани статии

Close