Здраве и красота

Вкусът на безсмъртието за вечна младост

Рецепти с които императори са се подмладявали

Не пропускайте нашите публикации като се

Всички отвреме на време имаме пристъпи на отчаяние заради неумолимо настъпващата старост. Древните еликсири на младостта и дълголетието, чиито рецепти грижливо е запазила паметта на народните лечители от различни страни, ще ни помогнат да забавим хода на времето и неговото разрушително влияние върху организма. Тези средства действително могат да съхранят младостта, а понякога дори и да върнат годините назад благодарение на уникалното съчетание на микроелементи и витамини, оказващи регенериращо въздействие върху клетките.

Мейд Ин Чайна

Китайските лечители смятат чесъна за тайната на активното дълголетие. Предлагаме ви някои рецепти на смеси, които в течение на векове са използвани и от владетели на Поднебесната империя и от техните семейства.

чесън за дълголетие
чесън за дълголетие

Рецепта на императора Цин Шъхуан: Напънете дигоре стъклена бутилка с нарязани скилидки чесън, залейте със спирт, плътно затворете и оставете на тъмно и студено за 2 седмици. След това прецедете. Ежедневно на обяд добавяйте в храната по 1 ч л от получената настойка. Продължителността на приема е неограничена.

Рецепта на императрица Ци Си: наситняват се на дребно (може в блендер) изчистени скилидки от 2 големи глави чесън и се поставят в стъклен буркан. Изстисква се сокът от 6 лимона. Залива се  чесновата маса с лимоновия сок, разбърква се с дървена лъжица. Завържете гърлото на буркана с чист плат и оставете на тъмно и топло място за 2 седмици, като всеки ден разбърквате сместа. Приемайте от нея в течение на 2 седмици по 1 ч л след храна, като я разреждате с 1 ч ч преварена вода. Курсът се повтаря на всеки 6 месеца.

Цитрусова магия

За полезните свойства на чесъна говорят не само лечителите, но и съвременните медици. Само че проблемът е в миризмата му… А против цитрусовия аромат никой няма нищо против. И отлично! Така например лимонът влиза в състава на много подмладяващи коктейли, изобретени в средиземноморските страни.

лимонът влиза в състава на много подмладяващи коктейли
лимонът влиза в състава на много подмладяващи коктейли

Казват, че великият Казанова удължавал младежкия си плам с помощта на средство, чиято рецепта ви предлагаме. Налейте в кипяща вода сок от лимон (на 2 чаши вода 1/4 ч л сок), кипнете за 1 минута, след това сипете по 1 с л суха мента и захар на пясък и снемете от огъня. Оставете да кисне 5 мин и прецедете. Пийте вечер в продължение на 2 – 3 месеца два пъти в годината: от февруари до април и от октомври до декември.

Не по-малко полезно е гръко-италианското “средството на Макропулос”, което е изключително просто и лесно: изцедете сока от 1/4 лимон, прибавете го в чаша минерална вода (може и газирана) и добавете на вкус мед (най-добре липов, но не по-малко от чаена лъжичка). Пийте ежедневно по 1 ч ч сутрин на гладно.

Шведски подмладяващи напитки

В рецептите на шведските викинги главно място заема дивата шипка. Ето тайната подмладяваща смес, достигнала до нас благодарение на Харолд Прекраснокоси (сигурно запазва разкошната си коса до преклонна възраст именно благодарение на тази напитка). Смесете равно количество сухи шипки и наситнена суха коприва. Супена лъжица от сместа се кипва в чаша вода и кисне точно 3 часа, а след това се изпива наведнъж (най-добре преди обяд). Много е полезна тази напитка сутрин вместо чай.

Смелият Харалд Клак, чиито набези нанасят неизброими беди на френската държава в периода на царстването на Лудвиг Благочестиви, високо цени подмладяващите свойства на следната смес. Тя се приготвя от сушени плодове от шипка и червена офика (в пропорция 1: 1), смила се в кафемелачка. Копва се по 1 ч л на 1 ч ч вряла вода и се пие вместо чай. Напитката е полезна не само за възрастни, но и за деца. Стимулира паметта и помага за по-доброто  усвояване на информацията.

Подобно средство приема цял живот шведският дълголетник Карл Зетерлунд, който преди 3 години отбеляза стогодишния си ‘юбилей с полет с вертолет. Смесете равно количество сухи плодове от шипка и офика, смлени на кафемелачка. Сварете 2 с л от сместа в 2 ч ч вода, оставете да киснат 1/2 час, добавете захар на вкус или мед и – наздраве!

Вижте още и ⤵️
Топ 7 на витамините за младост
Младостта изчезва отвътре навън
Овесените маски почистват и подмладяват
Каква маска ще ви освежи?

Тагове

Свързани статии

Close