Статии

Златото влияе негативно на мъжкото здраве

Златото е опасно за здравето

Не пропускайте нашите публикации като се

Вече повече от три хилядолетия златото се смята за един от най-ценните метали. Векове наред от него са изработвали монети, бижута, атрибути на върховната власт, оръжие и конни амуниции. И днес предметите и украшенията, изработени от злато, са признак за богатство. Но учените предупреждават, че носенето на златни изделия може да бъде опасно за здравето, и преди всичко то влияе негативно на мъжете.

Златото влияе негативно на мъжкото здраве
Златото влияе негативно на мъжкото здраве

Влошаване на половата функция

В търсенето на лекарства против тежки патологии, съвременната медицина често открива нови болести, за които по-рано не е било известно нищо. На пръв поглед, как може златото да навреди на човек, когато и днес съществуват методи за лечение с помощта на съединения с този метал? Но още през VI в в сборника с предания за думите и действията на Пророка Мохамед било посочено, че носенето на златен пръстен от мъжете е забранено. А пък на жените Пророкът разрешавал да носят коприна и да се украсяват със злато.

Както е известно, всяка религия – това е сборник от житейски правила, и всички те са предназначени да предпазят човека от преждевременна смърт. В това отношение този мюсюлмански закон се оказал прав.

Преди няколко години лекари от частен институт при Университета “Джонс Хопкинс”, открили странна закономерност. Мъжете, които непрекъснато носят златна венчална халка повече от 10 години, по-често търсят медицинска помощ, оплаквайки се от отсъствие на ерекция и мъжко безплодие.

Оказва се, че с времето скъпоценният метал започва да се окислява и да отделя продукти на химическата реакция. Дори частица от милиграма златен оксид, независимо от пробата на златото, попадайки в организма, нарушава работата на мъжките полови жлези.

Негативно влияе на кръвоносната система

Представители на Общо Индийския институт по хомеопатия в Мумбай също потвържават, че златото влияе негативно на здравето на мъжете. Преди всичко те не съветват да се носят златни украшения от мъжете с плътно телосложение, страдащи от хипертонична болест, а така също имащите раздразнителен характер и склонност към депресия.

Индийските лекари са убедени, че при такива мъже натрупващите се на кожата златни соли са способни да проникват през порите на кожата в организма, влошавайки състоянието на стените на кръвоносните съдове и въобще влияейки негативно на общата психологическа ситуация в техния живот.

Алергични реакции на кожата

Златото е токсично – такова заявление неотдавна направили учени от Научноизследователския център “Сър Фредерик Бантинг”. Оказва се, че отделните химични съединения в златото в продължение на много време могат да се натрупват в черния дроб, бъбреците, хипоталамуса и далака.

Канадските лекари няколко години провеждали аналитична работа и изяснили, че при мъжете, носещи златни украшения, често се развива контактен дерматит.

В някои случаи златото предизвиква сенсибилизация на целия организъм, но сред всички поразени от подобна алергична реакция, представителите на силния пол са двойно повече от жените.

Учените смятат, че това е свързано с хормоналната система на човека, а мъжкият организъм е повече подложен на  негативното действие на този метал.

На жените, той също влияе, в частност забавя някои обменни процеси, които се изразяват в частична чревна непроходимост и увеличаване на теглото.

Вижте още и ⤵️
Как златните бижута определят съдбата ни
Бижу според зодията
Как да носим пръстените правилно

Тагове

Свързани статии

Close