Статии

Прошката подобрява здравето

Прости и бъди здрав

Не пропускайте нашите публикации като се

Ако при всяко рязко ставане сутрин ви се завива свят и ви притъмнява пред очите, търсете спасение в най-обикновената питейна вода. Учени от Кралския колеж в Лондон, давали на пациенти, оплакващи се от световъртеж, по 500 мл вода, констатират, че кръвното им налягане се повишава веднага и до притъмняване не се стига.

Специалисти от клиниката Майо в американския щат Минесота са открили пряка връзка между мързела и наднорменото тегло. Прикрепвайки датчици към 300 мъже и още толкова жени, те регистрирали всичките им движение в продължение на денонощие. Станало ясно, че пълните хора прекарват два часа и нещо повече от слабите в седнало положение и по този начин за 24 часа изразходват 350 калории по-малко. Напълно достатъчно, за да качат 4,5 кг за година.

Прошката подобрява здравето
Прошката подобрява здравето

Учени от Станфордския унивеситет доказали, че почти 90 на сто от хора, простили на тези, които са им причинили обида, страдат по-малко от симптоми на стреса като главоболие, безсъние, болки в кръста и врата. Така се доказва теорията за силата на мисълтта, способна да подобри или да влоши здравословното ни състояние.

Психолози доказват, че работодатели, които карат подчинените си да изпитват силми емоции като гняв или радост, успяват да стимулират творческият им потенциял. Хора, които бързо преминават от тъга към радост и обратното, се отнасят много по-творчески към задачите си и търсят оригинални решения, отколкото апатичните и праволинейните.

Вижте още и ⤵️
Сирни Заговезни (Прошка) 2023
Кои цели са най-важни в живота ни?
Линия на здравето

Тагове

Свързани статии

Close