Статии

Оргазмите лекуват високо кръвно

Сексът като лекарство при мигрена и безсъние

Не пропускайте нашите публикации като се

Сексът лекува! Този безспорен факт е доказван не веднъж от редица учени в цял свят. Последното проучване обаче показва, че оргазмите могат да се справят дори с високото кръвно. Оказва се, че интимните контакти с щастлив край понижават налягането толкова ефективно, колкото някои лекарства. Това установили изследователи от държавния университет в Джорджия. Те работили с доброволци, които имат проблеми с кръвното и приемат lekarstwa. Според резултатите при участниците в проучването стойностите спаднали с до 13% в деня, след като са правили любов.

Оргазмите лекуват високо кръвно
Оргазмите лекуват високо кръвно

Резултати

Приемането на диуретици, които често са част от лечението за високо кръвно налягане, постига подобни резултати като оргазма, казват учените. По време на проучването доброволците са носили сърдечни монитори по време на секс. Те са оценявали и интензивността на оргазма си. Според наблюденията им колкото по-приятен е сексът, толкова по-ниски са показанията на кръвното в деня след половия акт. Обяснението на това е от най-важните хормони – окситоцин, който се повишава по време на интимни забавления. Окситоцинът е познат като хормон на любовта и щастието. В по-високи “дози”,  той намалява стреса и оказва благоприятно въздействие.

Ефекти

Това е поредният пол-зотворен ефект от секса, доказан от учените. В други проучвания установено, че интимните ласки помагат при мигрена, депресия и безсъние.

Учените доказаха, че редовните креватни забавления се справят по-добре с главоболието, отколкото болкоуспокояващите хапчета. Обяснението на това се крие в увеличеното производство на ендорфини в организма по време на любовния акт. След секс пък в действие отново влиза окситоцинът. Той отпуска успокоява и нервната система и помага да заспим бързо и лесно. Това обаче и действа по-силно при жените, защото те произвеждат повече окситоцин след полов контакт, отколкото мъжете.

До любопитен извод са стигнали и наблюденията на д-р Франсис М. Фесмире. Според него сексът и оргазмите са панацея за неразрешимото хълцане. Това се дължи на факта, че по време на половия акт дишането става по-дълбоко, а мисълта ни е концентрирана единствено върху приятните усещания.

Вижте още и ⤵️
Заслужава ли си половият акт без оргазъм
Сутрешният секс помага в офиса
Липсата на движение влошава сексуалните възможности на мъжа
Какво засилва желанието за секс при мъжете?

Тагове
Close