Здраве и красота

Лицето грейва с диня

Маски за лице с диня

Не пропускайте нашите публикации като се

Динята не е само плод за разхлаждане в летните жеги, но и отлично козметично средство. Ако се използва продължително, този плод ще предаде на кожата не само еластичност, но и ще премахне досадните пигментни петна. Маските с диня са лесни за приготвяне.

Лицето грейва с диня
Лицето грейва с диня

 

  • Една чаена лъжичка сок от диня се смесва с един жълтък. Нанася се върху лицето. Престоява 15 мин и измивате. Маската е подходяща за суха и нормална кожа. Ако кожата е мазна, към същата рецепта добавете и няколко капки лимонов сок.
  • При пигментни петна и лунички се приготвя смес от 1 яйчен белтък , 20 капки сок от лимон и 1 ч л сок от диня. Нанася се с памучен тампон. Измива се след 20 мин.
  • Тонизиращ и почистващ ефект се постига при измиване на лицето със смес 1:1 на динен сок и сок от праскова за суха и нормална кожа и смес от динен и краставичен сок  в същите пропорции при мазна кожа.

Преди да приключи сезонът на дините, замразете във формички сок от вкусния плод. Сутрин след ставане обтрийте с ледените кубчета лицето си. Оставете за 15 мин, след което измийте.

Вижте още и ⤵️
Динята: полезна и лечебна
Домашни маски против бръчки
Овесените маски почистват и подмладяват

Тагове

Свързани статии

Close