Здраве и хранаСтатии

Скоростно домашно отслабване

Отслабнете с лимон и сода за хляб

Не пропускайте нашите публикации като се

Напитката от сода за хляб и лимон се смята за най-простото, евтино и ефективно средство за отслабване. Но и поотделно тези продукти са много полезни за организма.

Тялото на съвременния човек често изпитва алкален дефицит заради постоянното вътреклетъчно окисление. Щом се промени нивото на рН, настъпва общо неразположение, безсъние.

Скоростно домашно отслабване
Скоростно домашно отслабване

Най-доброто средство за нормализиране на алкално-киселинния баланс в организма е обикновената сода за хляб. Употребата ѝ в чист вид регулира рН и се отразява благоприятно на здравето, като нормализира обменните процеси и помага за отслабването.

Вторият компонент от напитката чудо е пресният лимон. Употребата на чист лимонов сок ускорява работата на черния дроб и жлъчния мехур. Лимоновият сок има леко пикочогонно свойство. Благодарение на тях се стимулират обменните процеси в организма, отмиват се токсините и остатъчните продукти от окислението на клетките. Лимоните подобряват храносмилането, помагат пълноценно да се усвояват полезните елементи от храната, насищат организма с витамин С.

Състав на напитката за отслабване

300 мл вода, сокът на 1/2 лимон, 1/2 чл сода за хляб.

Напитката се приготвя веднага преди употреба, така запазва лечебните си свойства. Изцедете сока от лимона в чашка, добавете част от содата и долейте малко вода. Когато сместа престане да шуми, добавяте останалата сода и вода.  

Изпийте напитката на малки глътки, за да може сместа да се усвои добре. По желание в тоника може да добавите пресни листа от мента или лед.

Вижте още и ⤵️
Как лесно да свалим килограми за лятото?
Смес от билки топи излишните килограми
Колко е важна алкалната среда на тялото ни?
Как всеки ден да прочистваме организма си

Тагове

Свързани статии

Close