Пожелания

Пожелания за Трифоновден

Изберете оригинално пожелание за Трифоновден - 1 февруари

Не пропускайте нашите публикации като се

Оригинални пожелания за Трифоновден

Според българските народни традиции св. Трифон е покровител на лозарите, винарите и кръчмарите. На този ден се извършва ритуално зарязване на лозята.

Ето и кратко видео с информация за празника ⤵️

💌 Абонирайте се за нашия видео канал за да не пропуснете следващото ни интересно видео по темата!

Обичаят повелява стопанката на къщата да стане рано и да опече обреден хляб, украсен с лозово листо. Вари се и пиле, а в бъклица се налива от най-хубавото вино. Всичко се поставя в шарена торба и с нея стопанинът се отправя към лозето.

На лозето всеки стопанин се обръща към слънчевия изгрев и се прекръства три пъти. После отрязва първите три пръчки и полива мястото с червено вино, светена вода и пепел, които пази от Бъдни вечер.

Kато завършат работата си, мъжете устройват шумни веселби.

На същия ден (1 февруари) църквата обелязва паметта на мъченик Трифон, славен като светец лечител. За него има много легенди. Една от тях разказва как едва 17-годишен той излекувал дъщерята на римския император Гордиан и спечелил признание и завидна слава.

Трифоновден именници: ЛОЗА, ЛОЗАН, ЛОЗО, ЛОЗИНА, ЛОЗАНА, ЛОЗЕН, ЛОЗЕНА, ЛОЗКА, СЕКУЛ, ТРИФОН

Изберете вашето пожелание за именник на Трифоновден:

Живей сега! Живей прекрасно! Да се прослави името ти и като огън да пламти, да си пример и да бъде ясно, че друг делата ти ще продължи.
Честит Трифоновден!


Честит Трифоновден!
Не мога да ти пожелая безметежен живот, защото и двамата знаем, че в живота има и черно, и бяло; и радост, и тъга. Но мога да ти пожелая да има човек до теб, с когото да преживееш както щастието, така и трудностите, които понякога ни поднася съдбата. Така всичко ще бъде по-лесно.


Честит Трифоновден!
Пожелавам ти да взимаш най-доброто от света и да го правиш още по-добро. Бъди пчела, която превръща прашеца в мед. Бъди като гроздето, което превръща слънчевите лъчи в сладост. Бъди като изкусните винари и превръщай гроздето в опияняващо вино. Бъди най-добрия в това, което правиш!


Честит Трифоновден!
Пожелавам ти къща с много деца, хубава работа и възможност да пътуваш когато и където си пожелаеш. Нима това не е пожелание за щастие?


Честит Трифоновден!
Нека името ти е честито, а ти самия да се радваш на приятели и купон чак до зори!


По повод твоя имен ден – Трифоновден, ти пожелавам, както виното ни опива и ни кара да се чувстваме замаяни, но и много щастливи, така и ти да успееш да омаеш своето момиче и тя да ти подари сърцето си. Накратко: пожелавам ти нова любов.


Какво му трябва на човек? Червено вино и целувки. Дълги разговори на лунна светлина И шепа приятели, които всъщност са всичко, всичко на света!
Честит Трифоновден!


Именниците да не се крият и спотайват днес, а да почерпят с отлежало вино, музика за душата и богата трапеза.
Честит Трифоновден!


Честит Трифоновден!
Наздраве ти казвам и от сърце ти пожелавам: винаги в здраве да тичаш, да постигаш в живота всичко и често да имаш поводи да празнуваш!


Честит имен ден, Трифоне!
Нека като виното да бъдеш харесван и колкото повече остаряваш, толкова по-хубав и желан да ставаш. Наздраве ти желая, приятелю!


Честит Трифон Зарезан!
Вдигам тежка чаша пълна с вино за повече берекет и благополучие. Бъдете здрави, успешни и богати на приятели.


Честит Трифоновден!
С пожелание винаги здравето и късмета да са с теб, да сбъдваш все така със замах своите съкровени желания и всичко, което постигаш да има смисъл и да те радва!


За да имаш приятели, трябва да си приятел. За да живееш с истина в живота си, трябва да я търсиш безотказно и да си готов да я приемеш. Да пием за хората, които ценят истината, приятелите и виното.
Да празнуваме Трифоновден! Наздраве!


Честит празник на всички с името Трифон и неговите производни!
Честит празник и на хората, които правят, оценяват, продават или просто се наслаждават на виното. Нека тази чудна напитка, направена от сгъстеното слънце, побрано в сладките зрели гроздове, ви носи сила, вдъхновение и порив, за да постигате с лекота всичко, което искате от живота си! Наздраве!


Нека името ти носи много късмет и всеки, който те споменава да е за добро и от добро. Пожелавам ти и много здраве и берекет и да жънеш всеки ден успех!
Честит Трифоновден!


Честит Трифоновден, приятели и ценители на хубавото вино! За Трифон Зарезан да поговорим, за нашия наставник и покровител! Безспорно днес празнуваме ден най-личен: ден за вино, приказки и веселба! Кой е пръв на масата?


Желая ти на Трифоновден всяка глътка вино да ти донесе много здраве и късмет и по-често да имаш поводи да се събираш с приятели на маса. Наздраве от мен!


От незапомнени времена хората са търсели истината, докато най-накрая са осъзнали, че тя се крие във виното. Наистина, човек, който отпие от този еликсир, трудно може да изрича лъжи или да играе роли. Виното сваля маските и на най-подмолните хора и благодарение на неговата сила, можем да разберем какво се крие в най-прикритата душа. Затова, консумирайте вино с удоволствие, но и с едно наум, и празнувайте Трифоновден без ограничения. Честит празник на виното!


На Трифоновден се пие вино, за това нека тежки чаши да звънят и отдалече да се чува Наздраве!
Честит имен ден и от мен!

Вижте още и ⤵️
Пожелания за имен ден
Пожелания за имен ден на жена
Пожелания за имен ден на мъж
Пожелания за имен ден на дете

Тагове

Свързани статии

Close