Здраве и красота

Мед и компания се борят с целулита

Няколко рецепти които борят целулита

Не пропускайте нашите публикации като се

Да атакувате целулита може по всякакъв начин, но в банята борбата е най-ефективна. Напарете много добре кожата, за да се отворят порите. Така съставките на маските и скрабовете ще навлязат в дълбочина и ще действат на уплътнените клетки, които са причината за бучките по кожата.

За да имат ефект процедурите, трябва да ги правите редовно – поне 1 път седмично за 2 – 3 месеца

Най-напред обработете кожата с по-груба изтривалка, за да я почистите от мъртвите клетки. Така ще активизирате и кръвообръщението, ще засилите лимфопотока. Забързва се обмяната на веществата в клетките, те се хранят по-добре, стават по-силни и по-малко податливи за целулита.

Мед е основата на повечето маски, защото той отлично подхранва кожата и засилва действието на другите съставки.

Мед и компания се борят с целулита
Мед и компания се борят с целулита

Мед и компания се борят с целулита

Към 2 с.л. мед добавете 1 с.л. морска сол. Разбъркайте и загрейте на водна баня (до 37 градуса), за да се разтопи добре солта. Втривайте в напареното тяло, като поплясквате с длан участъците с целулит.  Измийте под душа, като редувате топла и студена вода.

Канелата активизира много добре обменните процеси в кожата и има загряващ ефект. На 4 с.л. мед сипете 2 с.л. от подправката. Нанесете с масажиране отдолу нагоре по тялото. Измийте с топла вода.

Ефирните масла също помагат, най-вече от чаено дърво и лавандула. Към 3 с.л. мед добавете 3 – 4 капки масла. Нанасяйте с енергични потупвания в продължение на 5 мин. Оставете маската да действа 10 мин и тогава измийте.

Работа върши и овесеното брашно. Смесете 1 с.л. брашно, 1 ч.л. мед и 5 с л гроздов или цитрусов сок. Разнесете с масажиране и измийте след 10 – 15 минути.

Вижте още и ⤵️
Тиква и дюля – идеалната комбинация за отслабване
Колко са полезни лимоните
Дафиновият лист премахва целулита
Малко известни факти за женското тяло

Тагове

Свързани статии

Close