Здраве и красота

Туширайте пораженията от жегата с тези маски за лице

Топ предложения за маски за лице

Не пропускайте нашите публикации като се

Колкото и да е мазна кожата ви, през лятото тя се дехидратира. А липсата на влага води до по-активна работа на мастните жлези, лицето лъщи и изглежда зле.

За сухата кожа е още по-важно възстановяването на водния баланс. С домашни маски ще решите този проблем и ще попречите на бръчките да набраздят лицето ви.

Най-ефективни са маските, в които съставките са така подбрани, че да имат почистващо действие, да хидратират, подхранват и освежават кожата.

Туширайте пораженията от жегата с тези маски за лице
Туширайте пораженията от жегата с тези маски за лице

Следвайте препоръките за приготвянето на смесите и за самата процедура при нанасянето им.

  • За разбъркване на маските не използвайте метални съдове и прибори, те окисляват. Стъклените купи са най-подходящи. Бъркайте с дървена пръчица или пластмасова лъжица.
  • Разнасяйте сместа с чисти ръце или с козметична шпатула. Никога не мажете около очите и устните.
  • Преди да нанесете маската, направете лек пилинг на кожата. Трябва да премахнете мъртвите клетки, за да може полезните вещества да попият в дълбочина. 
  • Изчакайте сместа да подейства, легнали спокойно и със затворени очи. Не говорете и не правете мимики.
  • Ако се появи парене, веднага измийте лицето. Това ще предотврати алергични реакции. Най-добре е да направите предварително тест на вътрешната страна на китката.

Билковите маски са по-подходящи за по-млада кожа. Може да използвате мента, листенца от роза, шипки, лайка, липа. Правете отделна отвара или забъркайте няколко билки. Наситнете ги, залейте с вряща вода, похлупете и прецедете през марля след 15 мин. Кашата сложете върху марлята и я поставете върху лицето. След 20 мин изплакнете с хладка вода.

Билкови маски
Билкови маски

Добър ефект има и маска от овесени ядки, залети с горещо мляко. Като набъбнат, разбъркайте и добавете 1 ампула витамин Е. Нанесете на лицето с масажиране, и след 15 мин измийте. Правете маската 3 пъти в седмицата.

Отлично хидратира маска с мед. Разбъркайте 2 с л с 50 мл минерална вода и затоплете на водна баня. Дръжте на лицето 10 мин. Може да повишите ефекта, като добавите по няколко капки зехтин и ефирно цитрусово масло, но задължително и двете.

Не само ще хидратирате, а и ще стегнете контура на лицето, ако направите маска от 1 варен картоф, намачкан на пюре с малко прясно топло мляко и 1 ч л зехтин. Нанесете на лицето тънък слой, изчакайте да изсъхне и намажете пак. След 10 мин измийте първо с топла, а след това и със студена вода.

Хидратира и подмладява маска от 1 жълтък, 1 с л зехтин, 1 ч л лимонов сок и 2 – 3 капки масло от гроздови семки. Дръжте на лицето 15 мин, измийте с топла вода.

Допълнително подхранване ще постигнете със смес от 1 печена ябълка, обелена и пасирана, по 1 ч л зехтин и мед. Нанесете на лицето и измийте след 15 мин с топла вода.

Вижте още и ⤵️
10 златни съвета за силен и здрав външен вид 
Каква маска ще ви освежи?
8 вкусни начина да подхраните лицето си през лятото
Лицето грейва с диня
Маски за сияйна кожа на лицето
Маски за вечна младост

Тагове

Свързани статии

Close