Здраве и красота

Нахранената кожа на лицето блести

Как да освежим кожата на лицето си?

Не пропускайте нашите публикации като се

Лицето е огледало, в което се отразява начинът ви на живот: стрес, неправилно хранене, лош сън.

Как можете да сведете до минимум тези негативни влияния? Подхранващите маски са най-добрият начин. 

Битува мнението, че правилното почистване и използване на крем са достатъчни за стегнатата кожа на лицето. Затова, мнозина смятат маските за излишна глезотия. Абсолютно погрешно.

Без достатъчно влага и подходящи хранителни съставки, навлезли до най-дълбоките слоеве, лицето не изглежда свежо. 

Как да освежим кожата на лицето си?
Как да освежим кожата на лицето си?

Маските трябва да са съобразени с типа на кожата и с възрастта!

Правилно направени, те възстановяват водния баланс, подобряват тургора, насищат тъканите с минерали и витамини, изглаждат малките бръчки, почистват, стимулират вътрешно клетъчните процеси. 

У дома е удобно да правите подхранващи маски вечер, защото действат отпускащо и нормализират съня. Особено важни са по време на диета, преди и след излагане на слънце, неправилен режим на работа и почивка, постоянен стрес.

  • Започнете с почистване на лицето. Направете и дълбок пилинг, за да може всички полезни съставки да достигнат възможно най-дълбоко в кожата. Ако тя е особено чувствителна, използвайте билки, сол, кафе, смлени добре в блендер.
  • Нанасяйте маските от центъра на лицето към периферията, т е по масажните линии. Областта около очите и устните не се обработва.
  • Докато маската е на лицето, не трябва да говорите, да се усмихвате и да движите лицевите мускули. 
  • Мийте маската с топла вода или бършете със салфетка в същата посока, в която сте я нанесли. Накрая наплискайте лицето със студена вода, за да се затворят порите.
  • След около 15 мин нанесете обичайния си крем.
  • Използвайте само качествени натурални продукти. Приготвяйте маската непосредствено преди използването ѝ.

След 30-те години кожата на лицето търпи възрастови изменения, което води до по-голямо изсушаване на горния слой. В този период имате нужда от максимално високо ниво на защита. Простата краставична маска е отличен избор за целта. При редовна употреба тя ще възстанови водния баланс. Пюрирайте зеленчука, добавете малко бадемово масло и жълтък.

На тази възраст добре действа и маска от 1/2 настъргана краставица, 15 гр среда от ръжен хляб, по 20 гр мед и сусамово масло. Може да я измиете с отвара от мащерка или живовляк.

След 40-те години кожата става особено чувствителна. Да върнете свежестта ѝ ще ви помогне маската от сварен среден картоф, 30 гр сметана, жълтък и 20 мл зехтин.

След 50-те години започват възрастовите изменения в хормоналния баланс. Забавя се движението на кръвта и лимфата, кожата видимо повяхва и се отпуска, става суха, лющи се, тенът е неравномерен.

Подхранващата маска трябва да е с комплексно действие. Вземете 10 гр желатин и 20 мл настойка от липов цвят, добавете по 1 ампула витамин А и С. Нанасяйте с четка на няколко слоя. Свалете маската като ципа. След това не мийте лицето, за да може природния колаген да попие добре в кожата.

Избирайте маската и според типа на кожата си.

  • За суха смесете 20 мл мляко, 10 мл масло от авокадо ( или жожоба ), 10 мл зехтин, 1/2 варен о смачкан морков, 20 гр извара. Загрейте на водна баня до 40 градуса и нанесете на лицето и шията. След 10 мин изтрийте със салфетка и измийте със студена вода.
  • При мазна кожа смесете няколко капки масло от бергамот, 10 мл отвара от коприва, 1/2 банан, 10 мл бадемово масло и 15 гр овесено брашно. Нанесете на добре напарената кожа за 10-15 мин. Изтрийте и измийте с отвара от зелен чай.

Вижте още и ⤵️
Домашни маски против бръчки
Не използвайте тези продукти в маските за лице
Почистете лицето, за да светне като порцелан
Топ 7 на витамините за младост
Чудодейните маски с лимон
Маски за вечна младост

Тагове

Свързани статии

Close