Здраве и красота

Ефективни рецепти на знаменитости за красиво лице и коса

Пролетна фантазия

Не пропускайте нашите публикации като се

Пролетта чука на вратата и на всички ни се иска да блестим със свежест и красота. С радост ви подаряваме тайните на привлекателността на знаменити красавици. 

Ослепителната кожа на Марлене Дитрих

“По-добре е да имаш бръчки по лицето, отколкото на чорапа”, казва легендарната холивудска звезда Марлене Дитрих, давайки да се разбере, че нищо не уронва авторитета на жената повече от небрежността. Въпреки това вярната ѝ икономка Юнис Мюрей споделя с публиката рецептата, която дълги години позволява на Марлене да запази идеална младежка кожа.

Марлене Дитрих - красива кожа
Марлене Дитрих – красива кожа

Сместа, наречена “Лебедов пух”, трябва да се нанася щедро върху лицето и тялото след вана или душ (а още по-добре – в сауната или в парната баня в почивките), да се остави за 5 – 10 мин, а след това да се измие с топла вода без сапун.

Кремът попива идеално, изсветлява, подхранва и омекотява кожата, дава лек лифтинг ефект, предпазва от появата на пигментни петна и не оставя мазни следи.

Наистина, има една подробност: получава се голямо количество – около 300 гр и трябва да се пази в хладилник. Трябва да внимавате да не го объркате с бурканчето с майонеза и да не си го намажете на филия по невнимание, защото при това е много пикантен на вкус !

Крем “Лебедов пух”

Разбийте на пяна яйчен белтък, смесете с 1 ч сметана (20 – 25 %), със сока на среден лимон, добавете 50 гр водка и 1 с.л. глицерин.

Водните феерии на Катрин Деньов

Рецептата на неподражаемата Марлене прекрасно се допълва от водната процедура на френската дива Катрин Деньов. Нейната тайна е содово-солева вана един-два пъти седмично. Водата трябва да е много солена и топла, тогава минералните соли бързо насищат клетките на епидермиса и ликвидират всякакви огнища на инфекции. С една дума почувствайте се като сельодка в марината и завинаги се избавете от проблемите с кожата!

Водните феерии на Катрин Деньов
Водните феерии на Катрин Деньов

Трябва да останете във ваната 10 – 15 мин, ако няма противопоказания, може и по-дълго. Водата не трябва да бъде прекалено гореща. Веднъж месечно след ваната е полезно да почистите добре тялото с ексфолиант. Натрийте се със студена и изстискана утайка от прясно сварено кафе.

Вана “Клеопатра”

В напълнената вана сипете 1 1/2 чаша морска сол, 1/2 чаша сода за хляб, налейте 1/2 чаша млечен коктейл (в топло мляко или сметана добавете 5 капки етерично масло от портокал, чаено дърво и грейпфрут и енергично разбъркайте с лъжичка за еднократно ползване) и смесете до пълно разтваряне на кристалчетата сол.

Косите на Джулия

А какво да правите с косата? Опитайте маската на Джулия Робъртс ! Прекрасните ѝ гъсти и блестящи коси са резултат от полагането на доста грижи.

За маската е нужно истинско американско бренди, но можете успешно да го замените и с нашенски коняк. 

Вземете 2 пресни кокоши яйца, сока от 1/2 лимон, 1 супена лъжица мед и 1 с л масло от репей. След като внимателно отделите жълтъците, поставете ги в купа, добавете останалите съставки и разбийте с миксер до еднородна смес . След измиване на главата нанесете маската върху влажната коса и оставете за 1/2 час, след това измийте косата без сапун или шампоан. Изсушете с топла кърпа без сешоар.

Потресаващият обем и поразителният блясък на здрава коса са гарантирани!

Вижте още и ⤵️
Фреш от лимон за буйна коса и здрави нокти
Домашни маски против бръчки
Каква маска ще ви освежи?
Нахранената кожа на лицето блести
10 златни съвета за секси коса

Тагове

Свързани статии

Close