Здраве и спорт

Упражнения в леглото за профилактика на заболявания

3 лесни упражнения в леглото всяка сутрин

Не пропускайте нашите публикации като се

Съвременният активен ритъм на живот и психологическото напрежение, съчетани с намалена подвижност, буквално погубват организма. На първо място, това се изразява в хронична умора, последвана от сериозни заболявания.

Предлагаме ви 3 прости упражнения, които можете да правите сутрин, докато сте още в леглото. Според специалистите това е достатъчно да получите порция енергия, която ще ви стигне за целия ден.

За начало е добре да се направи упражнение за разтягане на ставите. Лежейки в леглото, имитирайте сядане с кръстосани крака – прехвърлете единия крак върху коляното на другия и го хванете с ръце. Пет секунди – и сменяте позата. Достатъчно е да направите това упражнение 5 пъти.

Упражнения в леглото за профилактика на заболявания
Упражнения в леглото за профилактика на заболявания

Следва най-простото и приятно упражнение, наречено “Кълбенце”. То обаче е най-ефективното – оказва благоприятно въздействие върху целия организъм. Лежейки по гръб, притиснете коленете към гърдите, обхванете ги с ръце и задръжте така за около 10 сек. Повторете това упражнение най-малко 5 пъти.

След това можете да разтегнете поясната зона. За целта седнете, отпуснете краката на пода и се наклонете , като се стараете с върховете на пръстите на ръцете да докоснете пода. Останете статични в тази поза за няколко секунди, след което станете и отидете да вземете душ.

Ако не разполагате с никакво време или пък не искате да правите упражнения, то поне не пропускайте “Кълбенцето”, като го направите поне 3 пъти. Не трябва обаче да се задоволявате единствено с този съкратен вариант на “креватната физкултура” без останалите две упражнения.

Вижте още и ⤵️
Какви упражнения са подходящи при разширени вени
Дихателно упражнение почиства бронхите
Упражнения с малки гирички
Кои мускули разтягаме според упражненията
Няколко лесни упражнения стягане на дупето

Тагове

Свързани статии

Close