ЗдравеЗдраве и храна

Лечение при алергии с рецепти от нардоната медицина

Тиква с мед помага при алергии, особено кожни

Не пропускайте нашите публикации като се

С помощта на мед, в комбинация с различни билки и продукти, могат да бъдат лекувани много заболявания. Включително и алегрии.

Ние сме събрали няколко рецепти от народната медицина на основата на мед.

Ето какво да направите при алергия:

  • Задушена тиква с мед е добро противоалергично средство особено при кожни алергии. Тиквата, разрязана на две и без семки, се задушава на фурна 3 – 4 часа.
  • Денонощната доза задушена тиква с мед на вкус е 300 – 500 гр на няколко приема. При лечение се консумира с хараната 3 – 6 дни наред.
  • При новопоявила се алергия може да бъде полезен кисел или отвара от овес в медена вода. На ден се изпиват 1,5 – 2 чаши.
  • За лечение на алергия при деца добре помага такова средство: прясно кокоше яйце (само бяло) се измива грижливо, съдържанието се излива. Черупката се изсушава и се стрива на прах. Разделя се на 10 части. Всеки ден се приема 1/10 част заедно с 1 ч л медена вода и 1 – 2 кристалчета лимонтузу. По време на това лечение се изключва млечната храна.
тиква с мед при алергии
тиква с мед при алергии

За лечението на възрастни са необходими 3 яйца, разделят се също на 10 части, 1/10 част се сипва в 3 ч л медена вода с 5 – 6 кристалчета лимонтузу. Пие се 2 пъти на ден 30 мин преди хранене.

По време на лечението храната се готви с вода, в която се добавя стритата на прах черупка – от 1 яйце на 1 л вода.

  • Невен: 1 с л сушени венчелистчета се заливат с 1/2 ч ч вряла вода, коснат 2 часа, прецежда се, добавя се мед на вкус. Пие се по 1 с л 2 – 3 пъти на ден 20 мин преди хранене.
  • За лечението на алергия при деца добре помага цвят от офика (задължително да се изсуши за зимата). 1 с л цвят се залива с 1 ч ч вряла вода, кисне 2 часа. Прецежда се, прибавя се мед на вкус. Пие се по 1 ч л 5 – 6 пъти на ден 30 мин преди хранене.
  • Диетични овесени ядки, овес, овесено брашно. Да се смели на брашно (овесените зърна се измиват, изсушават, смилат). 1 с л от суровината се залива с 1 ч ч медена вода, по-добре в термос, кисне в нея 5 часа. Пие се по 1 – 1,5 с л 6 – 7 пъти на ден 20 мин преди хранене.

Курсът на лечение е 2 – 3 седмици, толкова е и почивката, и всичко може да се повтори. 

Вижте още и ⤵️
Плесените в къщи причиняват алергия, кожни болести и халюцинации
Тиква и дюля – идеалната комбинация за отслабване
Диетата с тиква пази имунитета и гони килограмите
Ползите на тиквата за нашето здраве

Тагове

Свързани статии

Close