Здраве и красота

Пролетни грижи за красотата

За сияйна кожа през пролетта

Не пропускайте нашите публикации като се

С идването на пролетта всички се стараем да изглеждаме по-добре, жизнено необходимо ние да бъдем неотразими.

Най-добрият козметик

Всички известни звезди на киното и театъра определят като такъв бог Морфей, носещ сладък и продължителен сън. Ако сте недоволни от външността си, вземете мерки първо нормално да се наспите.

Ако не успявате да заспите, трябва да направите курс с успокояващ препарат. Помолете вашият лекар да ви назначи или действайте по старата като международната фармакопея схема. В първия ден вечерта – една таблетка валериан вечер. Втория – две и т н. На петия ден вземете пет таблетки валериан, на шестия четири, о така отново стигате до една. Цялата програма отнема девет дни.

Пролетни грижи за красотата
Пролетни грижи за красотата

Чистотата – залог за младост и красота

През пролетта лицето ни отразява нашия начин на живот. Силен чай, кафе, алкохол, цигари – всичко това води до загуба на сиянието на кожата, до появата на бръчки. Ранна пролет е подходящо време да започнете разумно да контролирате пристрастията си.

Ще вие от полза вегетарианската диета. Ако не можете без месо, поне прекарвайте няколко седмици на зеленчуци и каши. Можете да се възползвате и от всякакви препоръки, отнасящи се до изчистването на организма.

Ясно слънчице

Щом слънцето се настани трайно на небосвода, въоръжете се със слънчеви очила. Те ще опазят нежната кожа около очите ви от хиперпигментация и едновременно ъглите им – от бръчки.

Нежелателно “украшение” във вид на подпухнали торбички може да развали и най-красивите очи. За да се преборите с тях, първо трябва да се убедите, че нямате проблеми с бъбреците. Ако всичко е наред, наспете се добре. Направете компреси от използвани пакетчета чай.

Не нанасяйте крем за клепачи непосредствено преди сън. Помнете, че процедурата се прави 2 – 4 часа по-рано.

Всяка сутрин правете гимнастика за очните ябълки: затворете очи, погледнете последователно наляво и надясно, въртете очи по часовниковата стрелка, а след това – обратно.

Пролетната авитаминоза съвсем не е мит. Можете да вземате витамин С във вид на прах или разтворими таблетки. Курсът е не по-малко от 10 дни, а дозата – не по-малко от 1 гр дневно. Ще се удивите колко е ефективно!

Поглезете кожата

Първият етап е изчистването на кожата от мъртвите клетки. Тук всичко е ясно – ще помогне скрабът. Но помнете, че през пролетта притежателките на чувствителна, суха или нормална кожа трябва трябва да използват скраб след обилна подхранваща и овлажняваща маска. Идеалната схема е: вечер – подхранваща маска, на сутринта – процедура по домашно почистване на кожата. Не е задължително да се купуват скъпи средства. Можете да си приготвите скраба и сами.

“Домашен“ скраб

Смесете 1 с л сметана с 1/2 ч л сода и толкова сол, както и с чаена лъжичка прясно изцеден сок от лимон. С получения скраб изчистете кожата с нежни кръгови движения около 10 минути. Средството е подходящо и за шията и деколтето. Не забравяйте да измиете след това с вода. Курсът е един месец, прилага се веднъж седмично.

“Деликатен“ скраб

Смесете утайка от кафе с мазна сметана. С получения скраб се почиства кожата с нежни кръгови движения около 10 мин. Процедурата се повтаря два пъти седмично в продължение на един месец.

Маска “Сладки остатъци“

Фурмите през март вече не са апетитни, но презрелите плодове са идеални за козметични грижи. Почистете плода от кожата, разтрийте меката част с лъжичка и смесете с чаена лъжичка зехтин, след което нанесете на лицето, най-добре вечер. Оставете маската да действа 10 – 15 мин, не се притеснявайте, ако леко оцвети кожата. Подмладяващото действие си струва. Курсът е 8 процедури, прилага се 2 пъти седмично.

Маска “Картоф“

Пресните картофи са отлична възможност да поглезите кожата на лицето си. Имайте предвид, че старите вече на са годни нито за храна, нито за козметични цели. Настържете картофа на ситно и нанесете на лицето. Тази маска подхранва, тонизира и помага при склонност към пролетна хиперпигментация.

Друг метод: Смесете картофено пюре със суров жълтък и няколко капки зехтин. Нанесете топла на лицето.

Маска “Долу луничките“

Разбийте на пяна белтък от яйце с щипка сол и лимонов сок (супена лъжица), след това нанесете върху лицето на тънък слой и оставете до пълно изсъхване (20 минути). Тази маска стяга отлично порите и избелва кожата. Със същата жел е добре да се използва и сок от кисело зеле. Ако натопите в него чиста марля или памучна салфетка, а след това я подържите върху лицето си за 10 минути, просто няма да се познаете в огледалото!

“Проста“ маска

Отлично средство за грижа на лицето е натуралното растително масло. Особено полезно е да го охладите във фризера, докато стане непрозрачно. Нанесете маслото на дебел слой върху лицето, шията и областта на деколтето. След 15 минути снемете излишното със салфетки. А след още 10 минути измийте с топла вода.

Бъдете здрави и прекрасни!

Вижте още и ⤵️
Премахване на черните точки с паста за зъби
Красота от домашната аптека
Овесените маски почистват и подмладяват

Тагове

Свързани статии

Close