Зодии

Какво ни носи пролетта по знаци

Пролетта и зодиакалните знаци

Пролетта тази година ще започне под знака на ретроградния Меркурий.

Планетата излиза от тази си фаза на 28 март, но нейното въздействие продължава чак до 16 април, когато е окончателното излизане от ретроградния възел.

Битува мнение, че по време на ретроградния Меркурий не трябва да се прави нищо – нито да се пътешества, нито да се сменя работа, да не се подписват нови договори, да не се правят големи покупки, вреди на учението, връзките и едва ли не на всичко. Но дали това е така?

Какво ни носи пролетта по знаци
Какво ни носи пролетта по знаци

На първо място ретроградния Меркурий засяга зодиите Близнаци и Дева, чийто покровител е най-близката до Слънцето планета. Но дори и при тези два знака има нееднозначно представяне и всичко зависи от индивидуалната натална карта и от асцендента. Особеностите на сегашния ретрограден Меркурий са, че дават възможности за различно вглеждане в миналото, от което може да се извадят изводи за настоящето и за близкото бъдеще. Ето поглед към това какво положително може да  извади всяка зодия от ретроградната фаза.

Овен

Ретроградният Меркурий попада в 12-и Слънчев дом за Овните, което значи, че те трябва да се справят със странностите на своята психика в този период. Тя като чели им изневерява и сега се нервират по-лесно от преди, а в други случаи са направо ледено студени в моменти, когато трябва да са нервни. Време е да си направят самоанализ. А в любовта и деловите работи сякаш Овните са предопределени да имат успех. Има възможност Овните да намерят в сегашния ретрограден Меркурий някакви дълбоки скрити страхове, които им пречат да живеят както искат и не им дават необходимото богатство, нито пък достъп до човека на желанията им.

Телец

При Телците ретроградният Меркурий попада в 11-и Слънчев дом. Това им дава шансове да възобновят стари връзки , да си върнат стари приятели. При тях тече преоценка на интелектуалните ценности, дори и да не го осъзнават. Могат да се върнат към някаква групова дейност, която навремето са отхвърлили. Но в същото време се появяват възможности нови хора да им бъдат полезни.

Близнаци

При Близнаци ретро Меркурий е в 10-и Слънчев дом и това им помага да наваксват пропуските в работата, а и е миналото като цяло, най-вече в образованието и общата култура. Възможност за възстановяване на делови връзки. Време за преоценка на ценностите в професията. Възможно е връщане към пропуснато някога обучение. Време за подготовка към бъдещи успехи.

Рак

При Рака ретро Меркурий е в 9-и Слънчев дом, а това в случая провокира криза на мирогледа. Но пък дава и възможност  на Рака да отделя повече време за образование, за разширяване на кръгозора и за духовно развитие. Принципно това е от зодиите, на които ретроградният Меркурий влияе най-добре, особено на интелектуално равнище.

Лъв

Ретроградният Меркурий в този период попада в 8-и Слънчев дом при Лъвовете, което при тях е свързано със сметки и проверка на стари плащания, както и анализиране на взети вече взетите кредити. Лъвовете винаги намират нужната им информация, която да приложат успешно в бъдещето. Така, че и сега ще им е от полза да видят какво е било в миналото във финансите им, за да знаят как да действат напред. Това е от зодиите, които също са облагодетелствани от ретро фазата на Меркурий.

Дева

Ретроградният Меркурий попада в 7-и Слънчев дом и затрупва Девите с работа. Ще имат успех, когато работят със стари договори или с отдавнашни познати, с предишни клиенти. Могат да си върнат изгубени позиции. Време за преосмисляне на условията на работа, на деловите партньорства и на загубите. Въпреки, че ретрофазата влияе зле на тази зодия, тя има възможност да спечели много позиции, да си върне стари връзки и дори да спечели в съдебните дела.

Везни

Ретроградният Меркурий попада в 6-и Слънчев дом при Везните и им дава време да помислят дали не вемат твърдо много товари на плещите си. Резултатът им от тези анализи може да доведе до смяна в работата след излизането от ретро фазата.  Могат да отхвърлят недоброжелателите си, особено в деловата сфера. Възможност за Везните да налагат своите правила, използвайки двойната игра и интригите. Но това чак след края на ретрото. Като въздушен знак, Везните също са засегнати по-силно от тази фаза на планетата.

Скорпион

Ретроградният Меркурий попада в 5-и  Слънчев дом при Скорпионите. А това означава отличен шанс за развиване на творчески сили, за изхвърляне на досегашни пречки и за завършване на незавършени проекти. Ако нещо са оставили да правят за по-добри времена, сега е моментът. Може да си спомнят старо хоби или някакво увлечение от минали години. Скорпионът е от зодиите, които най-силно се облагодетелства при ретрограден Меркурий.

Стрелец

При Стрелците ретро Меркурий попада в 4-и Слънчев дом. Дошло е време да се върнат към стари спомени и места, където в миналото са се чувствали сигурни и добре. Срещата със стари другари и познати, навестяването на отдавна забравени места ще им дадат сили за бъдещето. Ярките и добри спомени от миналото са зареждащи в тези дни за Стрелеца. Добри спомени от детството му помагат да има сили в бъдещето.

Козирог

Ретроградният Меркурий е в 3-и Слънчев дом за Козирога. Това му помага да се върне успешно към забравени и загубени приятелства, към стари познанства. Социалното общуване е ползотворно за Козирога през този период. Стари записки, стари връзки и въобще всякакви предишни познанства са му в помощ във всяко едно отношение. Дори и досега Козирогът безуспешно да се е опитвал да ги възстанови и открие. Случайните срещи също му помагат.

Ретроградният Меркурий е добър повод за Козирога да възобнови прекъснатото обучение, репетиции, тренировки и въобще всякакви дела, за които е бил забравил досега или пък ги е оставил на страна. Ретро фазата е положителна като цяло за Козирога.

Водолей

Ретроградният Меркурий попада във 2-и Слънчев дом за Водолеите. За тях това е добре при покупки и продажби, при възвръщане на товари. В ментален план тази фаза позволява на зодията да преосмисли отношенията си и това, което заработва и към загубите си, които търпи. Добро време към връщане на финансови идеи, които досега не са могли да бъдат реализирани по някакви причини. Все пак Водолеят трябва да внимава как и за какво си пилее парите. Той е по природа разсъдлив и има доста ползи от тази ретроградна фаза.

Риби

Ретроградният Меркурий попада в 1-и Слънчев дом за Рибите и това им дава възможност за почивка от необходимостта да вземат бързи решения или пък да изказват мнение там, където те предпочитат да замълчат. С помощта на ретро фазата Рибите сега си вземат пауза, за да поразмишляват за неща от живота и да решат какво да правят и как да говорят в бъдеще. За тях е добре сега, че се държат далеч от нежелани дела и разговори. Но след края на ретро периода те отново ще бъдат подложени на емоционални удари.

Вижте още и ⤵️
Дневен Хороскоп
Любовен хороскоп ❤️
Любовна съвместимост между зодиите

Sending
Оценка
5 (2 гласа)
Тагове

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите