Зодии

Какво ни носи пролетта по знаци

Пролетта и зодиакалните знаци

Не пропускайте нашите публикации като се

Пролетта тази година ще започне под знака на ретроградния Меркурий.

Планетата излиза от тази си фаза на 28 март, но нейното въздействие продължава чак до 16 април, когато е окончателното излизане от ретроградния възел.

Битува мнение, че по време на ретроградния Меркурий не трябва да се прави нищо – нито да се пътешества, нито да се сменя работа, да не се подписват нови договори, да не се правят големи покупки, вреди на учението, връзките и едва ли не на всичко. Но дали това е така?

Какво ни носи пролетта по знаци
Какво ни носи пролетта по знаци

На първо място ретроградния Меркурий засяга зодиите Близнаци и Дева, чийто покровител е най-близката до Слънцето планета. Но дори и при тези два знака има нееднозначно представяне и всичко зависи от индивидуалната натална карта и от асцендента. Особеностите на сегашния ретрограден Меркурий са, че дават възможности за различно вглеждане в миналото, от което може да се извадят изводи за настоящето и за близкото бъдеще. Ето поглед към това какво положително може да  извади всяка зодия от ретроградната фаза.

Овен

Ретроградният Меркурий попада в 12-и Слънчев дом за Овните, което значи, че те трябва да се справят със странностите на своята психика в този период. Тя като чели им изневерява и сега се нервират по-лесно от преди, а в други случаи са направо ледено студени в моменти, когато трябва да са нервни. Време е да си направят самоанализ. А в любовта и деловите работи сякаш Овните са предопределени да имат успех. Има възможност Овните да намерят в сегашния ретрограден Меркурий някакви дълбоки скрити страхове, които им пречат да живеят както искат и не им дават необходимото богатство, нито пък достъп до човека на желанията им.

Телец

При Телците ретроградният Меркурий попада в 11-и Слънчев дом. Това им дава шансове да възобновят стари връзки , да си върнат стари приятели. При тях тече преоценка на интелектуалните ценности, дори и да не го осъзнават. Могат да се върнат към някаква групова дейност, която навремето са отхвърлили. Но в същото време се появяват възможности нови хора да им бъдат полезни.

Близнаци

При Близнаци ретро Меркурий е в 10-и Слънчев дом и това им помага да наваксват пропуските в работата, а и е миналото като цяло, най-вече в образованието и общата култура. Възможност за възстановяване на делови връзки. Време за преоценка на ценностите в професията. Възможно е връщане към пропуснато някога обучение. Време за подготовка към бъдещи успехи.

Рак

При Рака ретро Меркурий е в 9-и Слънчев дом, а това в случая провокира криза на мирогледа. Но пък дава и възможност  на Рака да отделя повече време за образование, за разширяване на кръгозора и за духовно развитие. Принципно това е от зодиите, на които ретроградният Меркурий влияе най-добре, особено на интелектуално равнище.

Лъв

Ретроградният Меркурий в този период попада в 8-и Слънчев дом при Лъвовете, което при тях е свързано със сметки и проверка на стари плащания, както и анализиране на взети вече взетите кредити. Лъвовете винаги намират нужната им информация, която да приложат успешно в бъдещето. Така, че и сега ще им е от полза да видят какво е било в миналото във финансите им, за да знаят как да действат напред. Това е от зодиите, които също са облагодетелствани от ретро фазата на Меркурий.

Дева

Ретроградният Меркурий попада в 7-и Слънчев дом и затрупва Девите с работа. Ще имат успех, когато работят със стари договори или с отдавнашни познати, с предишни клиенти. Могат да си върнат изгубени позиции. Време за преосмисляне на условията на работа, на деловите партньорства и на загубите. Въпреки, че ретрофазата влияе зле на тази зодия, тя има възможност да спечели много позиции, да си върне стари връзки и дори да спечели в съдебните дела.

Везни

Ретроградният Меркурий попада в 6-и Слънчев дом при Везните и им дава време да помислят дали не вемат твърдо много товари на плещите си. Резултатът им от тези анализи може да доведе до смяна в работата след излизането от ретро фазата.  Могат да отхвърлят недоброжелателите си, особено в деловата сфера. Възможност за Везните да налагат своите правила, използвайки двойната игра и интригите. Но това чак след края на ретрото. Като въздушен знак, Везните също са засегнати по-силно от тази фаза на планетата.

Скорпион

Ретроградният Меркурий попада в 5-и  Слънчев дом при Скорпионите. А това означава отличен шанс за развиване на творчески сили, за изхвърляне на досегашни пречки и за завършване на незавършени проекти. Ако нещо са оставили да правят за по-добри времена, сега е моментът. Може да си спомнят старо хоби или някакво увлечение от минали години. Скорпионът е от зодиите, които най-силно се облагодетелства при ретрограден Меркурий.

Стрелец

При Стрелците ретро Меркурий попада в 4-и Слънчев дом. Дошло е време да се върнат към стари спомени и места, където в миналото са се чувствали сигурни и добре. Срещата със стари другари и познати, навестяването на отдавна забравени места ще им дадат сили за бъдещето. Ярките и добри спомени от миналото са зареждащи в тези дни за Стрелеца. Добри спомени от детството му помагат да има сили в бъдещето.

Козирог

Ретроградният Меркурий е в 3-и Слънчев дом за Козирога. Това му помага да се върне успешно към забравени и загубени приятелства, към стари познанства. Социалното общуване е ползотворно за Козирога през този период. Стари записки, стари връзки и въобще всякакви предишни познанства са му в помощ във всяко едно отношение. Дори и досега Козирогът безуспешно да се е опитвал да ги възстанови и открие. Случайните срещи също му помагат.

Ретроградният Меркурий е добър повод за Козирога да възобнови прекъснатото обучение, репетиции, тренировки и въобще всякакви дела, за които е бил забравил досега или пък ги е оставил на страна. Ретро фазата е положителна като цяло за Козирога.

Водолей

Ретроградният Меркурий попада във 2-и Слънчев дом за Водолеите. За тях това е добре при покупки и продажби, при възвръщане на товари. В ментален план тази фаза позволява на зодията да преосмисли отношенията си и това, което заработва и към загубите си, които търпи. Добро време към връщане на финансови идеи, които досега не са могли да бъдат реализирани по някакви причини. Все пак Водолеят трябва да внимава как и за какво си пилее парите. Той е по природа разсъдлив и има доста ползи от тази ретроградна фаза.

Риби

Ретроградният Меркурий попада в 1-и Слънчев дом за Рибите и това им дава възможност за почивка от необходимостта да вземат бързи решения или пък да изказват мнение там, където те предпочитат да замълчат. С помощта на ретро фазата Рибите сега си вземат пауза, за да поразмишляват за неща от живота и да решат какво да правят и как да говорят в бъдеще. За тях е добре сега, че се държат далеч от нежелани дела и разговори. Но след края на ретро периода те отново ще бъдат подложени на емоционални удари.

Вижте още и ⤵️
Дневен Хороскоп
Любовен хороскоп ❤️
Любовна съвместимост между зодиите

Тагове

Свързани статии

Close