ЗодииСтатии

Кой е вашият талисман според зодията

Изберете вашият талисман според Зодиака

Не пропускайте нашите публикации като се

За да ви служат добре талисманите, не ги давайте на никого.

По какво талисманът се различава от амулета?

Амулетът защитава и способства за успеха, а талисманът е пряко свързан  с вашата индивидуалност. Той може да активизира силните страни на личността и да сведе до минимум недостатъците ѝ.

За да заредите талисмана с енергията си, го увийте в кърпа и го сложете на тайно място за една седмица. Всеки ден, в един и същи час, обезателно го вземайте в ръце за 5 мин.

След края на ритуала можете да го носите със себе си, завит в материя в любимия ви цвят, но не и черен. В моменти на тревога, избор или съмнение леко го докоснете и го помолете за помощ.

Злато за Овена

Златото олицетворява познанието и съвършенството.

В Египет то символизира дълголетие, при ацтеките – завръщането на пролетта. В Китай го използват за приготвянето на еликсир на безсмъртието.

Злато за Овена
Злато за Овена

Златният талисман позволява на притежателя си да концентрира физическите и душевните си сили, помага му да се справи със задълженията. В трудна минута докоснете златния застъпник – парче самородно злато, слитък, пръстен, медальон или монета, и той ще ви позволи да намерите изход и от най-сложната ситуация.

При проблем, с който не можете да се справите, легнете, поставете талисмана между веждите си и формулирайте въпроса си. Останете в това положение, докато не се почувствате напълно отпуснати и спокойни. Скоро ще получите разяснение как да решите проблема си.

Слонче за Телеца

Според древните слонът защитава от интриги и дарява мъдрост. В Индия се нарича Ганеша и символизира ума.

Слонче за Телеца
Слонче за Телеца

Ушатият гигант укрепва положението на своя притежател в обществото, способства за натрупване на богатство и му помага разумно да води делата си. Докоснете го и всичките ви мечти ще се сбъднат, по-лесно ще вземате важни решения. Талисманът може да бъде и плюшена играчка, както и статуетка от бронз, камък или дърво – само не от слонова кост.

Намислете си желание по новолуние. Сами, в пълна тишина, прошепнете молбата си в ухото на слончето. След това го оставете за през нощта там, където сте си намислили желанието. На следващия ден го преместете на обичайното му място. Изпълнявайте ритуала в навечерието на преговори, отговорни срещи, конкурси или изпити.

Ключе за Близнаците

С него можете да отворите всички врати в света. Той помага да издържите натиска на прекалено натрапчиви хора, премахва физическата и душевната болка. Не напразно някога ключ е бил притискан до раната, като предварително е нагряван.

Ключе за Близнаци
Ключе за Близнаци

Носете талисмана в чантата или в десния джоб. Ако сте в затруднение, вземете го в дясната си ръка. Той ще ви помогне да победите.

Искате да знаете дали ви обича вашият избраник? Отбележете едната страна на ключа с молив и преди сън го окачете на конец над снимката на любимия или над бележка с неговото име. На сутринта погледнете талисмана. Ако е останал в първоначалното си положение – уви, отговорът е отрицателен. Ако ключът се е завъртял, отговорът е “да”. 

Луна за Рака

Луната носи вдъхновение, любов, семейно благополучие. Тя обостря чувствата. Носете със себе си сребърен медальон във вид на полумесец, ако искате за защитите близките и децата си. Кръгъл медальон от същия метал или монета, символизираща весела Луна – за да се сдобиете с надеждни приятели. 

Луна за Рака
Луна за Рака

Очаквате вест от човек, който е далече от вас? В петък преди сън поставете талисмана под възглавницата. Отбройте от този момент толкова дни, колкото букри има в името на интересуващия ви човек. В навечерието на последния ден ще плучите новини от него.

Звезда за Лъва

Тя олицетворява реда и движението към успеха. Инките смятат звездите за слуги на Слънцето. Звездата ще ви позволи да предвидите бъдещето, използвайки интуицията си. В ролята на талисман може да бъде всеки прозрачен камък, парче кехлибар или кристално мънисто.

Звезда за Лъва
Звезда за Лъва

Искате да получите отговор на животрептящ въпрос? Щом се стъмни, извадете вашата звезда. Вземете 3 листчета хартия. На едното напишете “да”, на второто – “не”,  на третото – “може би”. Разбъркайте ги. След това ги поставете на масата с написаното надолу. Затворете очи и хвърлете талисмана. Отговорът на вашият въпрос ще бъде надписът на листчето, до което звездата се окаже най-близо.

Сова за Девата

Вечна спътница на богинята Атина, тази птица символизира мъдрост и постоянство. Ако нещо ви безпокои, изчакайте залеза на слънцето и стиснете глинено изображение на сова или перо от тази птица в дланта си и ситуацията скоро ще се проясни. 

Сова за Девата
Сова за Девата

За да узнаете истинските чувства на любимия човек, вземете 3 карти: асо купа, 7 купа и 7 пика. Докоснете талисмана си и кажете: “Сово освети сърцето ми както Луната осветява твоите нощи”. Разбъркайте картите и изтеглете първата, която ви попадне. 7 пика означава неприязън; 7 купа – безразличие, а асо купа – силни чувства.

Сърце за Везните

Символизира сила, стремеж към познание и успех в разкриването на тайни. Със сърцето си египетският бог Птах разбира Вселената. Носете го във вид на медальон или брошка. Материалът няма значение.

Сърце за Везни
Сърце за Везни

Ако роднина или приятел тръгне на далечен път, позволете му да докосне вашето сърчице. В деня на отпътуването поставете талисмана в неговата ръка и за няколко минути я покрийте с вашата длан. Вече никакви беди няма да застигнат вашият “подзащитен”.

Жаба за Скорпиона

Древните египтяни смятат това земноводно за символ на разума, плодородието и обновлението. Наречена Еката, тя покровителства бременните жени. Докоснете талисмана (от малахит или зелено стъкло) в момент на опасност или в минути на силни страсти.

Жаба за Скорпиона
Жаба за Скорпиона

Желаете да проясните сложна ситуация? Намокрете ръката си и напръскайте с няколко капки главата на жабата. Помолете за защита, като не забравяте да кажете името си. Ако в близките 7 дни ви се присъни зелена жаба, значи всичките ви проблеми ще се разрешат от само себе си. Не забравяйте да благодарите на талисмана си. 

Скарабей за Стрелеца

Наречен от египтяните Хепри, той символизира възкресяването и зараждането на новия живот. Обитателите на долината на Нил правят фигурки на скарабей от яспис като символ на вярност и дълголетие. Талисманът придава самоувереност, а при конфликт ще облекчи примирието.

Скарабей за Стрелеца
Скарабей за Стрелеца

Скарабеят няма да реши проблемите вместо вас, но и няма да ви остави без помощ.

Замислята ново дело? Поставете скарабея пред себе си, помолете го да ви помогне. Безполезно е да заповядвате трудолюбивият бръмбар да ви доведе до победата. Само вие самите можете да постигнете желаното.

Костенурка за Козирога

Костенурката следва своя път. За нея светът е тя самата. Здравата ѝ черупка символизира небесния свод. В Япония я подаряват на младоженци като залог за здрав и многодетен брак. Докоснете фигурка на костенурка, когато усетите, че не ви достигат издръжливост и самообладание. 

Костенурка за Козирога
Костенурка за Козирога

Искате вашият избраник да гасне от любов по вас? Напишете името му на лист хартия. Преди сън поставете костенурката на масата, а под коремчето ѝ пъхнете бележката. Талисманът ще укрепи вашите отношения.

Ангел за Водолея

Ангелът е вашият двойник, съвест и защитник. Обостря интуицията, дарява прозорлив ум. Помага за всичко, свързано с послания.

Ангел за Водолея
Ангел за Водолея

Очаквате важно известие? Преди сън поставете покровителя си под възглавницата. Помолете го да ви донесе блага вест. Запалете свещ. Гледайте в пламъка 5 мин. Колкото капки восък капнат върху свещника, толкова дни остава да чакате желаната вест. 

Раковина за Рибите

Ако хвърлена във водата раковина се задържи на повърхността, това е добро предзнаменование, ако потъне – трябва да сте нащрек. Символ на майчинството, раковината дарява покой и радост и подчертава вашето обаяние. 

Ако ви стане тъжно, притиснете я до слънчевия сплит – възпламенява желанието. Ако вашият любим е недостатъчно страстен, вземете един негов косъм, поставете го в раковината, залейте го с топло лавандулово масло и го оставете за 1 нощ. Още на следващия ден ще се убедите, че сърцето на избраника ви е изпълнено с пламенна страст.

Късмет могат да донесат и други предмети

За Овните, намиращи се под покровителството на Марс, са подходящи железни предмети, оръжие, хирургически инструменти. 

За Телците и Везните, подопечни на Венера, съответстват кутийки и раклички, украсени с резба и камъни, инкрустирани мебели, медни обкови и гривни, медни прибори, картини, статуетки.

За Близнаци и Деви , покровителствани от Меркурий, са подходящи книги, банкноти, хартия, глобуси, писмени прибори, велосипеди и ролкови кънки.

За Рака, намиращ се под влиянието на Луната, успех носят огледала, кристални и сребърни съдове, ветрила и чадъри, дрънкулки, карти, лото мъниста.

За Лъвовете, подопечни на Слънцето, са подходящи ценни вещи, както и всевъзможни редки предмети и такива, които подчертават величието и ранга на собственика: ордени, златни старинни монети, антиквариат, пръстени с големи камъни.

За Скорпиона, покровителстван от Плутон, са полезни украшения от камъни в кобалтов цвят, както и тайни диктофони и всякакви атрибути за шпионска дейност.

За Стрелците, намиращи се под покровителството на Юпитер – оловни лъжици, войници, всичко свързано с конете.

За Козирозите, ръководени от Сатурн – старинни, оловни медали и медальони, фигури от камъни, печати и монети, порцеланови съдове и статуетки.

На Водолеите и техния покровител Уран са сродни лазерите и всякакви странни вещи, загадъчни и привлекателни предмети.

На Рибите, намиращи се под властта на Нептун, помагат украшения и дрънкулки от корал и раковини, пръстени с аквамарин, изделия от мрамор, както и музикални инструменти, лекарства, лечебни билки и благовония.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Талисмани за лятото
Червения конец – мощен талисман
Морските талисмани
Талисмана на любовта
Как да си направим талисман за любов

 

Тагове

Свързани статии

Close