Здраве

Признаци за болен черен дроб

Рязкото отслабване е знак за болен черен дроб

Не пропускайте нашите публикации като се

Черният дроб е един от най-натоварените органи – неговата задача е да филтрира кръвта и да извежда токсините и клетките, от които тялото вече не се нуждае.

Освен това е отговорен за синтеза на въглехидратите и липидите. Този важен орган складира витамини A, D, E, и К, които са основополагащи за поддържането на добро ниво на физическата и умствена енергия.

Макар да е орган, който прочиства, в него могат да се натрупат много токсични субстанции, които да влошат функционирането му. А това води до развиването на различни сериозни болести.

Признаци за болен черен дроб
Признаци за болен черен дроб

Това се случва само тогава, когато е претоварен, защото функционирането му се усложнява. Добрата новина обаче е, че ако е в кондиция, той има способността да се самопречиства. И все пак е важно човек да умее да разпознава алармиращите сигнали – като например пожълтяване на кожата, нежелание за хранене, хронична умора и т н.

Нормално е например при определени обстоятелства човек да загуби апетит. Струва си обаче на това състояние да се обърне специално внимание тогава, когато нежеланието за хранене се задържи за по-дълъг период от време. Най-вече защото то може да е сигнал за чернодробни проблеми, обясняват специалистите.

За някои хора липсата за усещане за глад е добре дошла. Но често заболяванията на черния дроб се съпровождат със сутрешно гадене и повръщане.

След няколко дни всичко това може да провокира дефицит на важни хранителни вещества и нежелани странични ефекти. Ето защо е необходимо да се вземат мерки. Освен промяната в режима на хранене може да се наложи и прием на определени медикаменти.

Не пропускайте да видите и ⤵️
Какво не обича черният дроб?
Ударно подсилване на имунитета
Витамините от които нашето тяло се нуждае
Фолиевата киселина – красота и тонус

Тагове

Свързани статии

Close