ЗдравеЛекове

Натурални продукти помагат за избавяне от отоците

Спрете отоците бързо и ефикасно

Не пропускайте нашите публикации като се

Отоците възникват поради натрупване в организма на излишна течност. При жените задържането на вода в организма могат да се появят и по време на бременност, и в период на менструация. Отоците могат да се дължат на няколко причини, но повечето от тях не будят тревога.

Ако сте убедени, че нямате сериозни основания да се опасявате за своето здраве, а образувалите се отоци не ви причиняват съществен дискомфорт, опитайте се да включите в своето меню продукти, които ще действат като естествени пикочогонни средства и ще ви помогнат да освободите своето тяло от излишната течност. 

Краставици

В краставиците се съдържат много вода и хранителни вещества, които помагат да се отмива пикочната киселина от бъбреците. Също така в тях има кафеена киселина, която помага за избавяне от излишната вода.

Тъй като краставиците съдържат, много малко калории, те са добър вариант за закуска за всички, които искат да отслабнат.

Червени боровинки

Червената боровинка е богата на антиоксиданти и витамин С, които помагат за избавяне от излишната вода в организма и по този начин предотвратяват образуването на отоци. Така също боровинките защитават клетките на организма от уврежданията предизвикани от токсините и свободните радикали, които се изработват в процеса на обмяната на веществата.

Диня

Всички знаят, че динята се състои в 92 % от вода, ето защо тя може да се яде в големи количества, без опасение за натрупване на излишни килограми. Но в дините се съдържат също минерали и витамини, които се отличават с пикочогонни свойства и позволяват да се избави организма от излишната течност.

Натурални продукти помагат за избавяне от отоците - диня
Натурални продукти помагат за избавяне от отоците – диня

Целина

В целината се съдържа съединението кумарин, което помага за очистването на организма, извеждайки цялата ненужна вода във вид на урина. Така също кумаринът допринася за по-добро храносмилане и предотвратява повишаването на артериалното налягане.

Джинджифил

Джинджифилът е смятан за един от най-ефективните пикочогонни продукти, защото се справя много добре със задачата за предотвратяване на отоците. Освен това джинджифилът стимулира храносмилането и помага за извеждането на всички вредни токсини от организма.

Моркови

Морковите са богати на антиоксиданти и витамини, които облекчават процеса на детоксикация в организма. Благодарение на калия, който се съдържа в тях, морковите помагат също за регулиране на нивото на холестерола и захарта в кръвта.

Канела

В канелата се съдържа хром, който помага да се контролира апетита. Тя помага също за укрепване на имунитета и представлява отлично средство за детоксикация на организма.

Аспержи

Благодарение на високото съдържание на калий, аспержите помагат да се предотврати натрупването на ненужна течност в организма.

Натурални продукти помагат за избавяне от отоците - аспержи
Натурални продукти помагат за избавяне от отоците – аспержи

Зелен чай

Зеленият чай е естествено пикочогонно средство. Освен това, изследвания показали, че редовната употреба на зелен чай помага да се намали съдържанието на мазнини в организма до 19 %.

Глухарче

Глухарчето традиционно се използва в качеството на естествено пикочогонно средство. В Европа екстрактът от глухарче се прилага за лечение на много заболявания и е одобрен официално, например в Германия, като средство за намаляване на задържането на вода в организма.

Вижте още и ⤵️
Билки амулети
Винаги имайте тези естествени антибиотици
Бъдете здрави от билките в природата

Тагове

Свързани статии

Close