ЗдравеЛечебни храни

Винаги имайте тези естествени антибиотици

Излекувайте се с билки

Не пропускайте нашите публикации като се

За съжаление, съвременната медицина съвсем не се стреми да ни лекува внимателно. За никого не е тайна, че аптечните антибиотици, които често ни се предписват, са вредни за организма. Те унищожават естествения имунитет. А прекаленото им приложение напоследък се превръща в истинска епидемия. За щастие има природни антибиотици.

Хрян

В корена на хряна се съдържат горчично масло и ензими. Ако се стрие, тези две полезни вещества образуват алилово горчично масло, което е мощен природен антибиотик. Той се бори с бактериите в устната кухина, носа, гърлото.

хрян
хрян

При трахеит, бронхит, хронична кашлица, смесете 1 с л стрит хрян и 3 с л мед и оставете да престои. Всеки ден по 5 пъти на ден изяждайте по 1 ч л , като оставите да се разтопи в устата ви.

При цистити и уретрит 1 с л стрит хрян се залива с 1 ч ч вряла вода и се оставя да покисне 5 мин. Всеки ден изпивайте 3 – 4 чаши от този чай.

Червена боровинка

Отлично противовирусно средство и забележителен антиоксидант, който се бори със свободните радикали в клетките. Да лекувате простуда с червена боровинка, е истинско удоволствие, тъй като лекарството е не само ефективно, но и вкусно.

Червена боровинка
Червена боровинка

За приготвянето на лечебен сок намачкайте плодовете със захар в съотношение 3:1. 2 с л от сместа залейте с 0,5 л топла вода и пийте.

Чесън

Чесънът е превъзходно лекарство. Той способства за извеждането на вредните бактерии и вируси от кръвта, вътрешните органи и дихателните пътища. При редовна употреба на чесън организмът ви напълно ще се изчисти от вредни вещества.

Чесънът съдържа неоценими компоненти. Те понижават нивото на “лошия“ холестерол в кръвта, почистват съдовете, убиват клетките, които предизвикват рак, унищожават дифтерийната, туберколозната бактерия и хелоибактер пилори. Чесънът е отлично средство за борба с глистите.

Чесън
Чесън

Чесновият ликьор не само лекува различни инфекциозни заболявания, но и подобрява обмяната на веществата, вследствие на което ще свалите няколко килограма.

В прозрачна бутилка поставете 12 скилидки чесън, като всяка разрежете на 4 часи. Залейте с 3 ч ч червено вино. Затворете и оставете на слънчев прозорец за 2 седмици. Всеки ден не забравяйте да разклащате ликьора по 2 – 3 пъти. След това прецедете и налейте в тъмна бутилка. Еликсирът се приема по 1 ч л 3 пъти дневно в течение на 1 месец.

Босилек

Босилекът е не само ароматна подправка, но и лекарство срещу инфекции.

Рецепта с босилек против ангина: залейте 4 ч л нарязани листа с 250 мл вряща вода, кипнете за 20 мин, изстудете, прецедете. Изплаквайте гърлото с топлата отвара 2 – 3 пъти на ден.

Босилек
Босилек

При конюнктивит и възпаление на клепача: 2 с л босилек се заливат с 500 мл вряла вода и се оставя да изстине. Прецежда се. Правят се компреси на очите и се пие по 1/2 ч л 2 – 3 пъти на ден преди хранене. 

При главоболие босилек, салвия (градински чай  и маточина се смесват по равно. 1 ч л от сместа се залива с 200 мл вряла вода и се оставя да кисне 20 мин. Прецежда се, добавя се 1 ч л мед и се пие на малки глътки. Напитката също успокоява и избавя от повишена тревожност.

Вижте още и ⤵️
8 вреди от антибиотиците
Билки амулети
Бъдете здрави от билките в природата

Тагове

Свързани статии

Close