Статии

Най-полезните стайни растения

Едни от най-полезните домашни растения

Не пропускайте нашите публикации като се

Най-често поставяме в дома си стайни растения заради красотата им, но малко хора знаят, че освен карасиви, стайните растения са много полезни.

Те са в състояние да пречистят въздуха и да го напълнят с вещества, полезни за хората.

Вижте кои са едни от най-полезните стайни растения:

Спатифилум
Spathiphyllum

Спатифилум
Спатифилум

Това аристократично цвете не се плаши от черната работа в дома ви. То безмилостно ще се бори с промишлени и битови токсини. Цветето може да „абсорбира“ изпаренията на ацетон, бензол, различни видове алкохол, амоняк. Спатифилум е идеален подарък за нова къща или апартамент след обновяване.

По-добро е в химическата война отколкото всеки човешки продукт.

Рапис екселза 
Rhapis Excelsa

Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa

Това елегантно растение, за разлика от много други, не само пречиства въздуха от вредни примеси, но и щедро я подхранва с важни минерали и соли, които имат благоприятен ефект върху дихателната система на човек. Така че няма да е излишно да имате тази палма в къща, чиито жители страдат от хронични бронхопулмонарни проблеми, бронхиална астма и сърдечни заболявания. Освен това, има силно успокояващо действие върху нервната система.

В САЩ редовно се подарява такова растение на шефа, за да е по-малко раздразнителен

Фикус
Ficus, Rubber Plant

Фикус
Фикус

Непринуденото цвете „на баба“ много ефективно пречиства въздуха и същевременно го освежава. И на практика не предизвиква алергични реакции.

Можете спокойно да го поставите близо до леглото или в детската стая

Бръшлян
Hedera Helix

Бръшлян
Бръшлян

Това растение е не само шампион сред домашните растения за усвояване на въглеродния диоксид, но има и друго важно качество в своя арсенал- той е естествен сорбент и отвежда тежките метали, токсини и формалдехид от въздуха.

Особено полезно е да се отглежда това растение от хора, които живеят на ниските етажи, близо до магистрали или големи булеварди

Бамбукова палма
Rhapis, Bamboo Palm Tree

Бамбукова палма
Бамбукова палма

Ако Бръшлянът е доста капризно растение, от гледна точка на поливане, тогава Бамбуковата палма ще бъде доволна, ако я поставите на място, където да достига светлина до нея. А водата често не е необходима. Но тя също перфектно пречиства въздуха.

Чувствайте се свободни да го поставите близо до компютъра- така ще намалите вредата от електромагнитното лъчение

Вижте и:⤵️
Китайско растение – лекарство срещу всички болести!
Токсинирани ли сте
Прекрасни цветя

 

Тагове
Close