Здраве и храна

Токсинирани ли сте

Дали в тялото ви не са се натрупали много токсини

Не пропускайте нашите публикации като се

Токсините се съдържат почти във всичко което приемаме. Те атакуват тялото ни непрекъснато.

Хубавото е, че организмът ни има начини с помощта на, които може да се прави с токсините. Когато обаче му дойдат в повече или е налице някакво заболяване или специфично състояние на организма, токсините започват да се трупат, а заедно с тях и признаците за това.

Дали в тялото ви не са се натрупали много токсини
Дали в тялото ви не са се натрупали много токсини

Лош дъх

Когато организмът се бори с натрупаните токсини, много вероятно е да се появи и лош дъх. Обикновено това подсказва проблеми с храносмилателната система. Причината не е само в това какво ядете и колко често миете зъбите си.

Замъглено съзнание

Токсините в организма оказват влияние и върху функциите на мозъка и нервната система. Те могат да предизвикат объркване, забавени реакции, замаяност, сънливост по средата на деня, затруднение в паметта и концентрацията.

Въпреки дезодорантите потта ви мирише силно неприятно

Взимате си сутрешен душ, прилагате дезодорант или антиперспирант, но въпреки това се изпотявате обилно, дори да не е лято. Освен това потта ви излъчва неприятна миризма. Това е един от признаците на токсини в организма.

Страдате от запек

Токсините, които се натрупват в червата предизвикват затруднение в тяхната функция. Храната, която ядем, често е пълна с оцветители, консерванти, изкуствени подсладители и овкусители, които се натрупват в храносмилателната система под формата на токсини, които задръстват червата. Запекът може да е проява на този проблем.

Болезнени стави и мускули по цялото тяло

Натрупването на токсини в организма причинява отлагания в ставите и мускулите, които предизвикват възпаления и болезнени движения.

Зачервявания по кожата, обриви

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на множество токсини във външната среда. Една от функциите ѝ е да предпази тялото от навлизането на тези токсини навътре. Влиянието на измиващите препарати, козметиката и всякакви подобни химически препарати прави кожата уязвима и податлива на екземи, обриви, акне, зачервявания, всички те причинени от натрупването на даден вид токсини.

Косопад

Ако губите коса твърде бързо и по-големи количества от нормалното, може да страдате от косопад. Причините за това състояние са много, едната от които са токсините в тялото.

Безсъние и трудности в заспиването

С времето трупането на токсини в организма ви кара да се чувствате все по-изморени и без никаква енергия. Контролът на съня се влошава, заспиването става все по-трудно, нощните събуждания зачестяват.

Трупате килограми

Въпреки тренировките и упражненията, които правите, килограмите непрекъснато се трупат. Една от възможните причини е хормоналният дисбаланс вследствие на нарастващото количество токсини в тялото.

Ноктите ви изглеждат слаби и болни

Токсичните вещества, събиращи се в тялото, затрудняват нормалните процеси в него. Това може да засегне и ноктите на краката. Те стават податливи на инфекции, гъбички, счупване, пожълтяване, загрубяване.

Вижте и:⤵️
Патладжаните чистят токсините от тялото
Колко дълго трябва да спим
Туршиите са пълни с пробиотици

Тагове

Свързани статии

Close