Здраве и хранаЛечебни храниСтатии

Лечебните свойства на чаят от магданоз

Лечебен елексир с чай от магданоз

Не пропускайте нашите публикации като се

Чаят от магданоз има невероятни лечебни свойства. Той успява да се справи с различни болки, свързани с храносмилането и бъбречната дейност. Този чай разрушава камъните в бъбреците. Ако пиете чай от магданоз в продължение на два месеца може да бъдете сигурно, че вашите бъбреци ще са като нови.

Отварата също така се употребява като алтернативен лечител при рак на матката и простата, както и облекчава предменструалните болки.

Лечебните свойства на чаят от магданоз
Лечебните свойства на чаят от магданоз

Ето и как да си го приготвите:

Нужни са ви 1/4 ч.ч. пресни листа магданоз (сушени не се използват) и литър вода. Магданозът се изсипва във водата и се оставя да кипне и поври за 5 мин. За да се възползвате от пълната мощ на билката, можете да я оставите под капак за още 30 мин, след което я прецедете. Лечебните води имат специфичен вкус, който първоначално може и да не ви допадне, но за сметка на това са с безкрайно свеж и ободряващ аромат на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти през деня.

Намалява вредния холестерол, понижава високото кръвно

Този чай се използва и за намаляване на нивото на холестерола (в този случай трябва да се пие поне три месеца), както и за понижаване на високото кръвно налягане. Той също така отпушва затлачвания на вени и артерии и прочиства непотребните вещества от стените на кръвоносните клетки.

Едномесечното му ежедневно приемане веднага си показва своя ефект при жените – облекчава значително болките по време на менструация. Народната медицина дори го препоръчва за възстановяване след раждане – по-бързо зарастване на разкъсванията, както и по-слаби болки и лесно спиране на кървенето.

За отслабване

Чаят от магданоз е също част и от диетичните продукти при отслабване. Той постепенно активизира изгарянето на мазнините, като с всеки следващ ден приемът му е все по-ефикасен. Високото съдържание на витамини пък се грижи за гладка кожа, добро зрение и устойчива имунна система, а фибрите, които се съдържат в него, допринасят за регулацията на метаболизма и правилната обмяна на веществата.

Вижте още и ⤵️
Промивайте очите с чай от лайка
Физическо и енергийно пречистване
Билки решават всички проблеми на косата

Свързани статии

Close