Статии

Краката са визитната ви картичка на плажа

Упражнения за красиви крака

Не пропускайте нашите публикации като се

Колкото и умело да успявате да прикриете несъвършенствата на краката с правилно подбрани дрехи, на плажа лъсва голата истина. Ако се потрудите сериозно 2 седмици, ще успеете да нанесете сериозни корекции по тях.

Задължително правете аеробни упражнения – 5 пъти в седмицата. Само с тях се топят излишните мазнини, те трябва да са продължителни, защото с изследване е установено, че изгарянето на запасите започва след 20 мин интензивна работа. Каква активност ще изберете, зависи от предпочитанията ви. Може да плувате в басейн, но като спортисти, а не за удоволствие.

Упражнения за красиви крака
Упражнения за красиви крака

Тичането също помага, най-ефективно е интервалното. При него редувате спринтове и по-бавно бягане. От фитнес уредите най-добре натоварват аеробно кростренажорите и велоергометрите. Груповите занимания с бързо темпо също топят мазнини.

Силовите упражнения имат за задача да стегнат мускулите и да ги направят по-здрави и еластични. Дали ще ги изпълнявате преди след аеробните занимания не е от особено значение.

1.Седнете на пода и се изправете на ръце и пети. Дланите трябва да са точно под раменете, тялото образува една линия от главата до ходилата. Стегнете седалището и приберете корема. Не променяйте това положение по време на цялото упражнение. Повдигнете левия крак, стегнат и опънат в коляното. Ходилото трябва да излезе над нивото на главата. Бавно го върнете обратно. При следващото повторение повдигнете другия крак. Това е 1 повторение, направете 2 серии по 15 – 20.

2. Седнете, подпрете се на ръце зад гърба с длани назад. Сгънете колене и стъпете на пода с разтворени едно от друго ходила. Бавно повдигнете таза, докато корпусът и бедрата застанат в една линия. В горната точка стегнете седалищните мускули и задръжте така 3 – 4 секунди. Върнете се обратно. Направете 2 серии по 20 – 25 повторения.

Краката са визитната ви картичка на плажа
Краката са визитната ви картичка на плажа

 

3.Обърнете се с лице към пода, застанете на колене и опора на опънати ръце. Дланите са под раменете, а коленете – точно под тазобедрените стави. Стегнете корема и не допускайте чупка в кръста по време на цялото упражнение. Изнесете левия крак назад с пръсти в контрашпиц и го повдигнете на нивото на корпуса. Едновременно с това протегнете дясната ръка напред. Задръжте така 2 – 3 секунди и се върнете обратно. Направете по 20 – 30 повторения с всеки крак.

4.Изправете се със събрани крака, ръцете сгънати в лактите покрай тялото. Стегнете корема и таза. Повдигнете дясното коляно на нивото на корема, без да променяте положението на корпуса. След това изнесете крака опънат назад и се наведете напред. Задръжте така 2 – 3 секунди и се върнете в изправен стоеж. Повторете по 20 – 30 пъти с всеки крак.

Вижте още и ⤵️
Цитрусите топят мазнините отвън и отвътре
Как лесно да свалим килограми за лятото?
Скоростно домашно отслабване
Как да контролираме апетита си

Тагове

Свързани статии

Close