Поверия и суеверия

Кои амулети ще защитят вашите близки

Амулети с които да се предпазите от урочасване

Не пропускайте нашите публикации като се

Защитата на близки хора е нормално желание на всеки човек. Но какво да направи, когато за защита са нужни не охранителни системи, а невидими магически сили. Тогава на помощ идват амулетите.

Всеки народ има свои, използвани от векове със защитни функции. Но не е важно от каква националност или раса е човекът – важна е вярата в защитните свойства на амулета. Смело можете да използвате всички. А най-добре е да си направите сами.

Повечето амулети са прости за правене и употреба. Не изискват специални умения и навици.

Най-простият амулет е добре позната ни Карфица с пластмасова “глава“. С цел защита обикновено се забожда с “главата“ надолу от вътрешната страна на дрехата. В случай, че е потъмняла, трябва да я извадите и да я закопаете на пусто място, тъй като амулетът е изиграл своята роля, защитавайки собственика от негатива. След това можете да използвате друга карфица.

Кои амулети ще защитят вашите близки
Кои амулети ще защитят вашите близки

Много мощна защита притежават частици от птици и животни: козина, кожа, пера, зъби, кости. Голяма сила има и амулетът, наречен “ловец на сънища“. За защита от негативна енергия може да се използва и магарешки бодил. Окачете го над входната врата или прозореца.

Амулет във вид на птица (обикновено дървена) е символ на семейното благополучие, хармонията в дома и грижата за децата. Той е призван да създава в семейството атмосфера на взимна любов, хармония и покой. Понякога вместо птици в амулетите се срещат фигури на риби. Но те по-скоро гарантират потомство.

Червената копринена лента със седем възелчета, сложена в джоба или пришита към вътрешната страна на дрехата дава на своя собственик положителна енергия и едновременно го пази от недоброжелатели. Възелчетата не позволяват на злото да се доближи до човек с такъв амулет.

Готварската сол също е отличен защитник. Шепа от нея можете незабелязано да хвърлите след недобър човек и да произнесете защитно заклинание (свободен текст). А хвърлена през лявото рамо, солта плаши нечистата сила.

Водата в определен смисъл също може да се смята за амулет. Тя измива не само мръсотията от физическата обвивка, но и негативната енергия от астралното тяло.

Силен амулет е обредната метла. Тя трябва да се съхранява в уют и топлина. Колкото по-красива е, толкова повече сили носи. Но трябва са се сменя всяка година. Смята се, че заедно със старата “изработена“ метла се избавяте от всички мъки и беди на изминалата година.

Изделията от сребро са може би най-добрият защитен амулет против уроки. Най-добре е украшения от този метал да са без камъни. Изключения са камъните със защитни свойства: лунен камък, тюркоаз, опал и т н.

Монетите са амулети, които с лекота ликвидират финансовите проблеми. За да превърнете монета в амулет, поставете я на земята (в градината или в саксия с растение). След като се зареди със земната енергия, тя по-добре ще задържа “посестримите си“ в портфейла ви. Можете да я бележите за да я различавате от останалите.

Котешкото око е много разпространен амулет срещу уроки и завист. Може да бъде ключодържател или стенно украшение.

Нецке са специфични фигури, използвани във фън шуй. Най-разпространените са Хотей, Трипръста жаба или Смеещият се Буда. Всяка има различна зона на влияние – от привличане на късмет, до богатство и помощ в трудни времена.

Вижте още и ⤵️
Магически практики с копчета
Поверия срещу нечистата сила
Как да се предпазим от уроки и урочасване
Пази се от уроки
Метла срещу отрицателна енергия

Тагове

Свързани статии

Close