Здраве и красота

Изтрийте луничките с плодове и зеленчуци

Рецепти срещу лунички

Не пропускайте нашите публикации като се

Много хора искат да се отърват от луничките. Ние ви предлагаме няколко рецепти, които можете да си приготвите във вашия дом.

С ягоди

С ягоди лесно можете да си спретнете маска, която да ви помогне в борбата с луничките. Поставете внимателно върху лицето и останете така за 20 мин. После измийте внимателно с топла вода.

Изтрийте луничките с плодове и зеленчуци
Изтрийте луничките с плодове и зеленчуци

С лимон

Доказано е, че пресният лимонов сок помага при проблеми с пигментацията на кожата. Той може да е вашето спасение и при луничките. Изцедете 1 лимон. С малко тампонче или с пръст нанесете малко от сока върху проблемната област. Ако правите това редовно, скоро ще забравите за луничките.

С лук

Колкото и да вие трудно да повярвате, лукът е едно от най-ефикасните решения за проблема ви с луничките. Вземете глава червен кромид. Отрежете си тънък резен и приложете внимателно върху проблемната зона. Най-добре затворете очи, за да не видите как луничките ви плачат, преди да си отидат. Лучената маска е хубаво да се прилага 3 – 4 пъти дневно, в зависимост от това колко време имате. Осен по този начин лукът може да се настърже и изстиска. Към сока се прибавят няколко капки лимон. Лицето се маже, оставя се за няколко минути и се изплаква с вода.

С магданоз

Магданозът е може би най-старият цар в борбата с луничките. Смесете сока от една връзка магданоз със същото количество прясно изцеден портокалов сок. Мажете се с тази отвара всяка сутрин, половин час преди да нанесете дневния си защитен крем. С този елексир луничките ви неусетно ще намалеят и в последствие съвсем ще изчезнат.

С картофи

Вземете един не голям картоф. Настържете го на ситно и добавете 1 суп л прясно мляко. Оставете за няколко минутки в хладилник, за да се смесят добре двете съставки. Нанесете върху зоните с лунички и останете така 1/2 час. Измийте с топла вода.

Вижте още и ⤵️
Отървете се от пигментни петна сега
Пролетни грижи за красотата
Красота от домашната аптека

Тагове

Свързани статии

Close