Здраве и красота

Домашни маски против бръчки

Няколко лесни домашни маски против бръчки

Не пропускайте нашите публикации като се

Домашно приготвената маска за лице е някак позабравена глезотия. Дали е просто поради липса на време или защото козметичната индустрия ни залива с вълшебни предложения от телевизионния екран. Но да не се лъжем – няма по-добър вариант от домашната маска за лице.

Вечната борбата с бръчките на лицето

Няколко лесни домашни маски против бръчки
Няколко лесни домашни маски против бръчки

Появата на така омразните за жените бръчки, по-рано отколкото на тях им се иска иска, може да зависи от редица фактори – стрес, промени в климата, вредните слънчеви лъчи, декоративната козметика, мръсният въздух и нездравословното хранене.

Мимическите бръчки карат много жени да изпадат в шок и да се разстройват. Все пак жената е едно силно емоционално създание и не може постоянно да прикрива чувствата си като ледена кралица!

За нещастие кожата „помни“ повтарящите се гримаси и в отговор се получават така омразните бръчки – в ъгълчетата на очите, около устата и на челото.

Има решение на проблема и не бива да се отчайвате. Ще ви предложим три уникални домашни маски за лице, които може сами да си приготвяте в домашни условия. Те не само ще изгладят бръчките, но ще върнат свежестта на кожата ви, ако ги правите редовно у дома.

Супер подмладяваща домашна пилинг-маска за лице с кафе, мед и жълтък

Маската е уникална с това, че е подходяща за абсолютно всеки тип кожа. Има изключително благотворно въздействие. Премахва в дълбочина мъртвите клетки, освежава и същевременно стяга контура на лицето. Ако искате да постигнете още по-голям ефект можете да подготвите преди това кожата на лицето на парна билкова баня за няколко минути.

Необходими продукти.

  • 1 цял жълтък
  • 2 чаени лъжици мед
  • три лъжици смляно кафе
  • три капки масло от жожоба
  • три капки масло от макадамия

Всички продукти се смесват в стъклен съд, а получената хомогенна смес се нанася върху идеално почистено лице с помощта на памук, за да не залепне маската по-пръстите ви. След като нанесете един плътен слой, повторете отново и покрийте лицето с хартиени салфетки, като стоите така не по-малко от 30 минути.

Когато времето изтече премахнете салфетките с нежни масажни движения и свалете маската от лицето си. Изплакнете накрая лицето със студена, но не го подсушавайте. Нека водата да попие.

Накрая нанесете подхранващ крем или втрийте в кожата няколко капки кокосово масло. Пилинг-Маската се прави на всеки пет дни, но резултатите са видими още след първото нанасяне.

Домашна маска за лице от грейпфрут

Грейпфрутът освен, че прави чудеса при свалянето на излишни килограми се използва и за разхубавяване. Той притежава подмладяващи, избелващи и пречистващи свойства.

Вземете един добре узрял грейпфрут и изцедете сока. Вземете 50 мл. от получения сок и го смесете с чиста от примеси, гъста сметана. Добавете 1 супена лъжица сок от морков и 1 супена лъжица оризово брашно.Така получената смес нанесете върху цялото лице, след което покрийте с тензух за около 30 минути. Изплакнете нежно с минерална вода.

Домашна маска за лице с яйце и брашно

Регенериращата маска от жълтък и брашно перфектно успява да подхрани и изглади повехналата кожа. Приготвя се много лесно. Една супена лъжица брашно се разтваря в мъничко минерална вода докато се получи гъста каша, която след това се смесва с жълтъка. Маската се нанася на лицето за около 15 минути, а после се измива с минерална вода, в която предварително сте сложили няколко капки лимонов сок.

Тагове

Свързани статии

Close