Статии

5 прости правила за гъсти мигли

Как да направим миглите си по-красиви?

Не пропускайте нашите публикации като се

Гъсти, дълги мигли, като на звездите – това е мечта на всяка жена, но за съжаление, природата не дарява всяка дама с красиви мигли, които не изискват допълнителни грижи. Често се налага да се прибягва до интензивен грим, което е в ущърб на здравето и красотата на миглите. Как да ги запазите? Ето 5 полезни съвета.

5 прости правила за гъсти мигли
5 прости правила за гъсти мигли

Съвет 1

Независимо от степента на умора, задължително преди сън почиствайте козметиката, при това не с вода и сапун, а със специални средства.

Съвет 2

Редовно използвайте хранителни маски на маслена основа с витамин А и Е. Във всички времена най-доброто средство за подхранване на миглите е било рициновото масло. При редовното му използване миглите стават по-здрави, гъсти и цветът им е по-интензивен.

Съвет 3

Задължително разресвайте миглите си със специална чета от натурални влакна. Това способства растежа им. Но не трябва да правите паралел с това, че при подстригване ще предизвикате по-интензивен растеж, както при косата. Често миглите не растат след подстригване.

Съвет 4

Не трябва да използвате прекалено често щипки за извиване – това е особено пагубно за миглите.

Съвет 5

Много важен е изборът на спиралата. За възстановяване на миглите е най-добре да използвате спирала, обогатена с витамини. Идеален вариант се явява спиралата със съдържание на витамини А, В, С, и Е. Продуктът трябва да се нанася на чисти мигли от корените до краищата.

Вижте още и ⤵️
Тайните на красотата: Очила и грим
Как да се гримираме за да изглеждаме по-добре
Няколко трика с грим

Тагове

Свързани статии

Close