Здраве и красота

10 златни съвета за силен и здрав външен вид 

Как да освежите кожата си

Усмихвайте се, обичайте се, правете любимите си неща – тези правила за здраве и красота са само 50% от успеха, останалите 50% зависят от вложенията във вашата красота. И тук не става дума за парични вложения.

Ето няколко правила за грижата за кожата на лицето, които ще ви помогнат видът ви да е здрав и свеж.

10 златни съвета за силен и здрав външен вид 
10 златни съвета за силен и здрав външен вид
  1. Грижете са за кожата около очите и започнете колкото е възможно по-рано. Тъй като кожата около очите е по-тънка, следователно по-нежна от останалата кожа на лицето, тя изисква други козметични средства. Избирайте специални кремове, за да помогнете на кръвоносните съдове и да намалите тъмните кръгове и торбички сутрин, използвайте овлажняващи маски.
  2. Отлюспване. Този процес се явява ключ към поддържането на чиста кожа. Със скраб можете да почистите мъртвите клетки, като по този начин подобрите здравето на кожата. Използвайте нежен скраб веднъж на седмица.
  3. Антиоксидантите, в частност витамините С и Е, се справят прекрасно със защитата на кожата от слънцето. Не се скъпете за масла и витамини в капсули, добавяйте ги в маските и кремовете.
  4. Обърнете внимание на витамин А – ретинолът насища кожата, задържа влагата и заздравява повредените участъци на кожата. Можете да използвате витамин А за укрепване на фоликулите на косата.
  5. Колкото можете по-често нанасяйте на кожата овлажняващ крем. Той се абсорбира бързо, така че не се притеснявайте.
  6. Здравата кожа е винаги чиста, затова се убедете, че използвате подходящо за вас средство за почистване. Чистете кожата на лицето си 2 пъти на ден – сутрин с по-щадящи методи, а вечер – с по-интензивни.
  7. Поне 2 пъти в седмицата използвайте маска за лице. Търсете леки формули за маски, разработени специално, за да осветлят и изгладят цвета на лицето ви. Търсете леки формули на маски, разработени специално, за да осветлят и изгладят цвета на лицето ви. Можете да правите и домашни маски.
  8. Балансирайте диетата си. Употребявайте повече зелени неща, по-малко захар и кофеин. Захарите ускоряват стареенето на кожата, а също така могат да влошат състоянието ѝ. Не си позволявайте и повече от 1 кафе на ден.
  9. Намерете нощен крем, който да е подходящ за вашата кожа. Това обикновено са формули за овлажняване, които помагат да задържате влагата по време на сън. Не пестете средства за козметика, особено ако сте над 45 годишна възраст.
  10. Пийте много често вода и 2 пъти седмично мийте лицето си вместо с вода от крана с кубче лед. Това ще ви помогне да поддържате нивото на влага в кожата и да удължите младостта ѝ.

Вижте още и ⤵️
Топ 7 на витамините за младост
Зехтин изглажда бръчките
Вкусът на безсмъртието за вечна младост
Нахранената кожа на лицето блести

Sending
Оценка
5 (1 глас)
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Blubird
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите