Статии

10 златни съвета за секси коса

Какво да направим за да имаме гъста и красива коса?

Не пропускайте нашите публикации като се

Едва ли има на света жена, която да не мечтае да има гъста красива коса. Винаги можете да забележите как тя привлича погледите на мъжете и има голяма роля при опитите да се впечатли противоположния пол. Но ако прородата не вие наградила с пищна грива, какво да правите?

10 златни съвета за секси коса
10 златни съвета за секси коса

Следвайте тези 10 златни съвета

1.Не мийте главата си всеки ден. Целият смисъл се заключава в това, че грижата за чистата коса е много по-сложна. Препоръчваме ви да миете косата си на всеки 2 – 3 дни, така няма да ходите с мръсни кичури и при това ще можете да правите лесно различни прически.

2.Сушете косата си със сешоар, желателно с прохладен въздух. Много важно е да имате при себе си четка и гребен. За по-ефективен образ разпръснете кичурите с пръсти. Така ще имате много красива, но леко непослушна коса.

3.Сега е много модерно да се носят вълнисти коси, сякаш идвате от плажа. Съществува нова тенденция да се използва морска сол при оформянето на прическата. Следва да разтворите морска сол във вода и да напръскате с нея косата си с пулверизатор.

4.Не разресвайте косата си веднага след душ. Изчакайте докато не изсъхне поне 80%, след това разрешете с пръсти. Този прийом ще ви позволи да нямате къдрици, а само леки вълни.

5.Подстригването с горещи ножици ще върне здравето на косата, а сушенето със сешоар – обратното, само ще ѝ навреди. Съветваме ви да сушите косата си с горещ въздух много рядко, само в случай на остра необходимост, например за вечеря на свещи или за новогодишната нощ.

6.Можете да станете блондинка или да боядисате косата си в червен цвят, но трябва да отчитате типа на кожата си. Мулатки, като Дженифър Лопес, могат да носят всякакъв оттенък. Жените с розов оттенък на кожата ще трябва да се замислят и специално да подберат тона, оттенъка и цвета.

7.Забравете за една дължина. Подстрижете на слоеве придават невероятен образ на вашата прическа.

8.Направете си кичури. Стилистите смятат, че най-добре вълнистите и къдрави коси да се оформят на букли. Трябва обаче да отчтате структурата на косата и нейната дължина. Днес има различни спрейове, мусове и пяни за прическа, които може да подберете по типа на косата си.

9.Най-простият начин да се снабдите с къдрици, е машата. Нанесете на суха коса спрей, след това навийте кичура на косата на машата. Изчакайте малко и сте готова.

10.Следете използването на боядисващите средства. Ако редовно боядисвате косата си, то най-добре е да нанасяте боя само на корените, тогава няма да сушите косата си по цялата дължина. При това е много важно да следите да не предържите боята, тъй като може да навреди на косата ви, лишавайки я от блясък.

Вижте още и ⤵️
Червените боровинки и ядки за изящна коса и гладка кожа
Билки решават всички проблеми на косата
8 грешки са виновни за мазната коса

Тагове

Свързани статии

Close