Статии

Хората които живеят най-щастливо

Кое кара хората да се чувстваш щастливи постоянно?

Не пропускайте нашите публикации като се

Моментите в които умът ни е зает с нещо, отрицалтените мисли и емоции не съществуват. Според проф. Кристофор Ши (изследовател на човешкото поведение в университета в Чикаго) хората са устроени към мързелът, може би защото така пестят енергия. Той смята, че за да живеем щастливо е необходимо да преборим мързела и да си намерим занимание – работа, пъзели, спорт и т.н.

Проф. Ши провел проучване в което 98 студенти трябвало да попълнят два въпросника. След първият въпросник били помолени да изчакат 15 минути, докато им дадат втория.

Хората които живеят най-щастливо
Хората които живеят най-щастливо

Участниците можели да избират дали междувременно да предадат първия въпросник в пункт близо до дома им или в по-отдалечен офис, до който трябвало да вървят пеша. Какъвто и да бил изборът им, получавали награда – шоколад.

Две трети от младежите (68%) избрали мързеливия начин. Онези, които решили да се разходят обаче разказали, че се чувстват по-щастливи от лентяите по скала от едно до десет. Изводът на професора – заетостта поддържа доброто настроение. Според него правителствата трябва да обърнат внимание на тази тенденция.

“Правителствата могат на повишат нивото на щастие на безработните граждани, като ги ангажират например в строителството на мостове, които всъщност няма да служат за нищо”, предлага той. За отделния човек също има съвет: Станете и свършете нещо. Каквото и да е. Дори и в действията ви да няма никакъв смисъл, ще се почувствате по-добре.”

Умствената дейност също явно помага. “Дълбокият размисъл и разсъжденията върху живота също се броят за дейност. Не е нужно да търчите наоколо – просто ангажирайте с нещо съзнанието си, независимо дали става въпрос за физическа или умствена задача.”

Вижте още и ⤵️
Как да бъдем щастливи със скарабей
Щастието се учи за 21 дни
Как да върнем щастието в къщи
СЪВЕТИ ЗА ЩАСТИЕ В ЛЮБОВТА

Тагове

Свързани статии

Close