Здраве и храна

Здравословни и хранителни закуски

Кои са най-полезните закуски?

Не пропускайте нашите публикации като се

Закуската е най-важното хранене за деня. Именно сутрин организмът се нуждае от максимално количество витамини.

Здравословната закуска трябва да е достатъчно засищаща и добре балансирана.

Британски диетолози са провели изследване за да определят най-полезните и здравословни закуски. Изследвани били широк набор от хранителни продукти и тяхното влияние на организма.

Ето класацията за трите най-полезни закуски:

Пържени яйца

Според специалистите, най-полезната закуска са пържените или, или ако предпочитате, печени яйца. Всяка порция яйца осигурява на организма нужните витамини и енергия за целия ден.

Яйцата са богати на протеини и витамини В2 и В12. Ето защо тази закуска гарантира умствена и физическа активност за през целия ден.

Овесени ядки

Второ място заема овесената каша. Учените препоръчват овесената каша да се яде без да добавяте  захар или сол. Овесените ядки активират работата на стомаха още от сутринта. Ако имате проблеми с храносмилането или страдате от стегнат стомах, овесените ядки ще ви помогнат да нормализирате обмяната не веществата и да подобрите самочувствието си. Овесената каша е много вкусна,  ако към нея прибавите пресни или сушени плодове.

Овесени ядки
Овесени ядки

Най-добре е да се приготвя с вода, а не с прясно мляко. Така по-добре се усвоява от организма.

Извара

Много полезна е и изварата. Нея можете да я гарнирате с пресни и сушени плодове или с мед. Получава се не само хранителна, но и много вкусна закуска.

Извара
Извара

Изварата е пълноценен източник на белтъчини за организма. Закуската е много полезна за онези, които освен на здравословното хранене, обръщат внимание и на своята физическа активност.

Вижте още и ⤵️
Закусващите не дебелеят
Полезна закуска
14 неща здравите хора ядат за закуска

 

Тагове

Свързани статии

Close