Статии

Ревността е заложник на хормоните

Как хормоните влияят на ревността?

Не пропускайте нашите публикации като се

Макар понякога да не си признават, жените често изпитват ревност, когато са в присъствието на друга жена, особено ако тя разговаря с половинката им и кокетничи. Според данните на най-новото проучване тази ревност може да бъде свързана по-скоро с хормоните, отколкото с неувереността на жената.

За целите на своето проучване изследователите показват на 220 участнички снимки на една и съща жена. Първият експеримент е направен в момент, когато доброволките били в овулация, а вторият – когато са извън този период. Докато участничките гледали снимката, в момент на естрогенен пик (когато са в овулация), те били по-склонни да смятат, че жената на снимката е заплаха за тях

Ревността е заложник на хормоните
Ревността е заложник на хормоните

Оказва се, че естрогенът във вените е виновен за тази преценка. Изследователите установили този ефект само тогава, когато жените гледат снимката, която е направена при високи нива на този хормон. По думите на специалистите връзката между хормоните и първичната реакция, при която виждаме другата жена като заплаха, се дължи на вид конкуренция, или иначе казано, ние не харесваме идеята тя да бъде наоколо, когато сме биологично подготвени да се възпроизвеждаме.

Вижте още и ⤵️
Партньорът според зодията
Съвместимост между зодиите
Каква ще е връзката ви според датата на запознаство
Изкоренете ревността у децата

Тагове

Свързани статии

Close